Microsoft | Reklama | Vánoce

Ve vánoční reklamě Microsoft vsadil na psy. Sní o hraní Halo, Minecraftu a Flight Simulatoru

Microsoft vytvořil v průběhu uplynulých let několik nezapomenutelných vánočních reklam, ovšem ta letošní má opravdu velký ohlas. Účinkují v ní psi, kteří pobíhají ve virtuálním světě Minecraftu, aportují granáty ve hře Halo a vznášejí se v oblacích ve Flight Simulatoru.

Ve spotu s názvem „Najděte svou radost (psí sen)“ jsou hlavními hrdiny dva psi, kteří se očividně nudí. Jejich majitelé totiž během svátků hrají hry či komunikuji přes Microsoft Teams. Psi samou nudou usnou a ve svých snech se stávají herními postavami.

Psí sen

Sen doprovází písnička Alright britské indie rockové hudební skupiny Supergrass. Psi v něm řídí letadla ve hře Microsoft Flight Simulator, přinášejí granáty k nohám hlavního šéfa poddůstojníka Johna-117 ve sci-fi střílečce Halo a pobíhají ve specificky hranaté grafice Minecraftu.

Součástí snu je také skotačení na pozadí výchozí tapety z legendárních Windows XP, zobrazující krajinu nedaleko kalifornského města Napa, či v současnosti aktuální komunikace přes firemní platformu Microsoft Teams.

Sváteční herní bonusy

Mimochodem: letouny, které se v reklamě objevují, budou v průběhu prosince skutečně dostupné ve Flight Simulatoru. Vánoční atmosféru pak Microsoft hodlá dokreslit vyzdobením dvanácti měst po celém světě speciálními „svátečními světly a kouzly“.

Hráči Minecraftu se mohou těšit na bezplatný svět „Dogtopia“ od Blockworks, který najdou v Marketplace. Jedná se o ostrov, na kterém se jim a jejich psím společníkům splní sny. Mimo jiné se budou moci procházet barevným lesem ve tvaru kostí, kde na stromech roste slanina a nejsou zde žádné blechy.

„Microsoft vytváří sváteční reklamy každý rok, ale žádná z nich nebyla tak zábavná jako tato.“ komentuje spot The Verge. Ať už se vám reklama líbí, nebo ne, nesporným pozitivem je v tomto případě herní obsah, který firma hráčům připravila.

Diskuze (6) Další článek: Domov pod kontrolou: Jakými si můžete sami zabezpečit domácnost pomocí elektroniky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,