Ve dvou se to lépe táhne - WebRamp M2

WebRamp M2 je integrovaný směrovač, firewall, DHCP server a čtyřportový rozbočovač Ethernet 10BASE-T, který pomocí patentované technologie COLT dovoluje připojit síť k Internetu nebo k privátní síti s použitím dvou externích modemů a znásobit tak přenosovou kapacitu.
WebRamp M2 je integrovaný směrovač, firewall, DHCP server a čtyřportový rozbočovač Ethernet 10BASE-T, který pomocí patentované technologie COLT dovoluje připojit síť k Internetu nebo k privátní síti s použitím dvou externích modemů a znásobit tak přenosovou kapacitu. Po předchozím modelu M3, který napovídá cosi o připojení tří modemů a byl nositelem mnoha ocenění, nabízí stejné služby pro dva. Jistě budete souhlasit, že ve dvou se to lépe táhne! A WebRamp M2 táhne dobře.

Přístupy k řešení problému konektivity firmy nebo vaší organizace s Internetem mohou být dva. SW řešení pro připojení sítě zabezpečuje přístup do Internetu jediný počítač prostřednictvím tzv. proxy serveru a modemového spojení. HW řešení je postaveno na routeru – směrovači, který obsluhuje požadavky sítě na připojení.

Na všechny položené otázky kladně odpoví malá, sympatická krabička, kterou připojíme do počítačové sítě s W 95,98 nebo i W NT. K WebRampu zapojíme dva modemy model (M3 o jeden více), a tak třeba s DeskPorte 56K získáte docela rychlé připojení. Ideální je situace, kdy do vaší firmy jsou zavedeny alespoň dvě přímé telefonní linky. A to by už v dnešní době neměl být opravdu problém. Zařízení zvládne 15-20 aktivně pracujících stanic, ale tento počet hned tak někde v oblasti SOHO nenajdete. Nechci se pouštět do technických podrobností, ale zařízení je v podstatě router a hub dohromady.

Jak to funguje?
Po spuštění SW MS Internet Explorer se vytočí první linka. Dojde k navázání spojení a při dalších požadavcích ze sítě se naváže spojení přes další připojený modem. Jejich vytížení, ostatně jako celá konfigurace, se velice pohodlně nastavuje z prostředí MSIE příkazem http://192.168.1.1/ To je dáno tím, že WebRamp má v sobě přítomen WWW server s pevnou IP adresou. Kromě toho také může poskytovat služby jako DHCP server a přidělovat automaticky IP adresy počítačům v síti. Výrobce se také velice pečlivě zabýval i zabezpečením sítě, kterou řeší v základu tím, že se skrývá za jednu IP adresu. Proto se celá síť jeví na Internetu jako jeden počítač. Další ochrana je založena na dynamické práci s používanými porty. WebRamp také podporuje IP tunneling k vytváření virtuálních privátních sítí.

Druhou součástí WebRampu je ethernetový hub se čtyřmi porty. To může být někdy málo, ale výrobce myslel na vše. Port číslo jedna je vybaven přepínačem křížení, který zajistí připojení dalšího aktivního prvku v lokální síti. K umístění krabičky můžete třeba využít místo v podstavci pod monitorem a její připojení a zprovoznění trvá pár minut. V „malé a domácí kanceláři“ můžete pomocí tohoto řešení pochopitelně přijímat i elektronickou poštu. Pouze ukončení spojení musíte provést přes rozhraní MSIE, což není tak elegantní jako standardním postupem. Jinak si pochopitelně můžete nastavit dobu, kdy k zavěšení dojde automaticky, ale předpokládám, že šetříte, kde se dá…

WebRamp M2 mě osobně připadá jako ještě lepší řešení než M3, protože je pro cílovou skupinu zákazníků jako ušitý na míru.

Cena: 7 490 bez DPH
Microcom C.E., a.s. Fincom, s.r.o.
SNP 493, 500 03 Hradec Králové
tel: 049/541 01 90, fax: 049/541 02 24
http://www.microcom.cz
7 490
Váš názor Další článek: Provozuji více tiskáren na jednom serveru a potřebuji změnit umístění tiskových souborů pouze pro jednu z nich

Témata článku: , , , , , , , , , ,