Vánoční útok AutoContu přináší slevy až 15 000 Kč na jeden počítač

Půvabem počítačů AutoContu proti zahraničním značkám je bohatá a originální "česká obloha". A co ceny?
Pod titulkem (pravda, nepříliš originálním) "Čtyři ze čtyř poradců doporučují AutoCont MediaPro" spouští největší domácí producent počítačů kampaň zaměřenou na prodej sestav MediaPro 3000G a 5000. Sestavy samozřejmě míří na domácí, multimediální trh, a oproti normálním cenám jsou podle sdělení firmy levnější až o 15000 Kč.

MediaPro 3000G je střední výkonnostní třídou: procesor AMD K6-2 na 300 MHz, 32 MB RAM, 3.2 GB diskem, 36-rychlostní mechanikou, AGP grafickou kartou s čipem nVidia Riva a audiem Yamaha, samozřejmě je k dispozici i 15" monitor. Model 5000 pak má hlavně výrazně silnější procesor - Pentium II na 350 MHz a o něco lepší zvukovku.

Jako vždy je hlavní chod doplněn rozsáhlou, v českých podmínkách určitě bezkonkurenčně bohatou softwarovou oblohou; zajímavým lákadlem je předplatné Internetu v hodnotě 500 Kč a možnost získat zdarma kreditní kartu EuroCard a MasterCard. Cena MediaPro 3000G je stanovena na 24590 Kč, MediaPro 5000 pak 32780 Kč.

Živě komentuje: modely jsou skutečně dobře sestavena pro tatínky, kteří dovedou sáhnout do kapsy pro vánoční dárek za pár desítek tisíc Kč (i když já bych ty malé dacany tak nerozmazloval). Vtipná je kombinace levného CPU, který se příznivě promítne do ceny počítače, a špičkové grafiky určené i pro hodně náročné 3D hry; počítače samozřejmě nejsou určené pro toho, kdo si chce spustit současně sedm aplikací a ještě pracovat s Internetem. Dlouholetá práce AutoContu zejména s českými producenty software vyústila v oboustranně téměř exkluzívní vztahy - AutoCont je jednou z mála šancí těchto firem získat výrazný podíl na trhu, a AutoCont samozřejmě za zpřístupňování těchto programů svých zákazníků platí těmto firmám jen velmi nízké poplatky, které jsou ale po znásobení počtem prodaných počítačů pro jejich producenty zajímavé. Je zajímavé, že zejména zahraniční konkurenti AutoContu zatím nebyli schopní či dostatečně pružní přijít s podobnou strategií - v dnešní době velmi vyrovnaného hardware je to výrazná výhoda domácího producenta.

Váš názor Další článek: Senzace v počítačové grafice: bude Xerox kupovat Scitex?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,