Vánoční AutoCont za lákavých 18 000

Po multimediálních strojích je tu typicky kancelářský AutoCont: bez "zvonečků", ale se slušnou výkonností a opět za dobrou cenu.
Akční ceny táhnou. Zákazník je chytrý, čeká, až někdo se speciálně naceněným modelem vyběhne, ví, že se dočká a dokáže si dnes, v době značné standardizace osobních počítačů, už dobře zrovnat. Po úspěšných multimediálních modelech přichází AutoCont s modelem pro kancelář s názvem OfficePro 3000. Podstatná je cena, a ta je 17900 bez DPH a monitoru (bohužel); sestava ale příliš ořezaná není. Čip je Celeron na 300 MHz (není nám známé, zda je to typ bez L2 cache nebo s ní – to je dobré u nákupu ověřit a zvolit rozhodně čip s cache), 32 MB RAM, 2 GB disk (to už je dnes podstandard), kartou ATI 3D Charger 2 MB (dobrá volba), Windows 98CZ a zase tradičním balíkem software. Opět je podstatné zmínit, ba nejlépe neustále opakovat tříletou záruku – zde se AutoCont a několik dalších domácích dobrých značek liší od produkce, která je skutečně „domácí“, tj. skládaná v domácnosti či garáži.

Dovolím si ještě komentovat, že mně jako poněkud matoucí připadá označení „Office Pro 3000“; pokud se dá de facto základnímu modelu už takovýto superlativ, je těžké odlišit modely vyšší (třeba „HyperOffice SuperExpert 88000?“). Nehledě na to, že by mně už vůbec nejvíce potěšilo, kdyby jeden z posledních ryze českých výrobců sáhl po češtině v pojmenování počítačů, i když se to asi nerealizuje. Bohužel, naší konzumní společnost, už má tisíci reklamami v mozku vryté, že dobrý produkt musí mít anglicky znějící název, by název počítače typu „Pohoda kanceláře“, „Pokrok 2000“ či „Manažerův sen“ možná odmítla. Ale kdoví?

Váš názor Další článek: TweakUI aneb „hands-free“ přihlášení do Windows 98 (VIII.)

Témata článku: , , , , , , ,