Prezentace klienta

Vánoční audioknižní tipy: co darovat a co si poslechnout?

Ať přemýšlíte o dárku na poslední chvíli, nebo se chystáte na volnější sváteční dny, audioknihy budou skvělou volbou. Oblibu si získávají u lidí napříč generacemi, takže pod stromečkem potěší nejen kolegy a kamarády, ale třeba i vaše rodiče. Vám o Vánocích zpříjemní dlouhé cesty na rodinné návštěvy. Po kterých titulech sáhnout?

Jako dárek skvěle poslouží dárkový poukaz, za který si každý vybere audioknihy podle svého vkusu. Na Audiotece jsou k dostání poukazy v hodnotě 300, 500 a 1000 Kč. I na poslední chvíli ho získáte v elektronické podobě, jinak můžete zvolit vytištěný, nebo dokonce v luxusním balení, které umocní dojem z dárku. Obdarovaní si za ně mohou pořídit některé z tisíců audioknih, a to včetně novinek a titulů v superprodukčním zpracování s hvězdným obsazením a působivými zvukovými efekty. 

A čím si můžete udělat radost vy sami? Naše tipy patří posluchačsky nejoblíbenějším kategoriím, tedy fantasy a sci-fi, a také bestselleru zaměřenému na historii.

James Clavell: Šógun 

98_zive_sogun.jpg

Strhující román o střetu dvou kultur se odehrává v neklidném období japonských i evropských dějin. Dramaty protkaný příběh na pozadí skutečných událostí si získal celosvětovou popularitu. Děj začíná v roce 1600, když při pokusu obeplout svět ztroskotá u východojaponského pobřeží holandská loď Erasmus. Její velitel, jeden z předních evropských lodivodů, Angličan John Blackthorne, se tak stane „zajatcem japonských ostrovů“. Nesmíří se však s rolí nečinného pozorovatele. Zasáhne do dosud nerozhodnutého boje o vládu nad Japonskem, který mezi sebou svádějí nejvlivnější samurajové – a do něhož se svým nezanedbatelným vlivem zapojují i jezuité. Je to boj krutý, nesmlouvavý a neúprosný, plný nástrah a intrik. V sázce totiž není nic menšího než titul šóguna, před kterým se skloní celé Japonsko. To vše v jedinečném podání Pavla Soukupa.

Frank Herbert: Duna

6_zive_duna.jpg

Několikrát zfilmované a oceňované kultovní dílo sci-fi vypráví o mocenských bojích uvnitř vesmírného Impéria, v nichž jde o ovládnutí planety Arrakis, zdroje vzácného koření, které prodlužuje lidský život, zlepšuje zdraví a poskytuje uživateli zvláštní psychické schopnosti. V audiknižním zpracování příběh vypráví Jana Stryková a Marek Holý a strávit s ním můžete celých 22 hodin. Právě výkon obou interpretů často vyzdvihují posluchači, kteří tomuto titulu na Audiotece udělili nejvyšší možné hodnocení. Když budete mít mezi svátky více času, můžete si pustit i další pokračování, konkrétně Spasitele Duny a Děti Duny.

Ondřej Neff: Hu! Povídky Dědka Čucháka

92_zive_hu.jpg

Audiokniha zahrnuje sedm povídek o dobrodruhovi a podvodníkovi v oboru falešných starožitností Kubovi Nedomém a Dědkovi Čuchákovi, který je jeho nerozlučným druhem. Povídky mapují různá údobí jejich života v Arkádii, jak je popisován v románech Měsíc mého života, Rock mého života, Hvězda mého života a Ultimus. Najdete mezi nimi příběhy napínavé, záhadné, někdy legrační, ale vždycky zábavné. I když se Kuba Nedomý nechce do ničeho plést, zvědavost ho mnohdy vtáhne do nebezpečných detektivních pátrání. A bez Dědka Čucháka by se v nich daleko nedostal. Jeho parťák toho sice moc nenamluví a citoslovce „hu" je obvykle maximum, které z něho lze dostat, ale robotická část jeho osobnosti umí leccos na hranici zázraku. A častokrát i za touto hranicí. V působivém podání Saši Rašilova.

Informace o celé nabídce titulů najdete na www.audioteka.cz.

 
Další článek: V Geekbenchi otestovali monstrózní Apple M2 Max ještě dřív, než přišly nové Macy

Témata článku: , ,