Intel | Drony | Kvadrokoptéra

Vánoční atmosféru v New Yorku vytvoří stovka malých dronů od Intelu

Již od roku 1933 pořádá newyorské Radio City vánoční divadelní představení Christmas Spectacular. To letošní bude mít ve slavnostním finále poněkud techničtější pozadí, které zajistí stovka malých dronů.

Součástí programu se stanou drony Intel Shooting Star Mini určené primárně právě pro nasazení v uzavřených prostorách. Intel už v minulosti předvedl několika fascinujících světelných show realizovaných pomocí velkého počtu dronů.

Například letos při zahájení olympijských her v Pchjongčchangu sestavil z 1128 dronů na obloze pět kruhů, čímž se zapsal do Guinessovy knihy rekordů. Loni zaujal při finále Super Bowlu, kdy během předtočeného vystoupení zpěvačky Lady Gaga vytvořil na obloze pomocí tří stovek dronů americkou vlajku.

Vánoce s drony od Intelu

Létajícími světly bude naplněna i poslední scéna divadelního představení Christmas Spectacular, nazvaná přiléhavě „Christmas Lights“ (vánoční světla). Proti výše zmíněným akcím půjde co do počtu o podstatně menší inscenaci.

Na jevišti se tak objeví stovka synchronizovaných a počítačem řízených dronů Shooting Star Mini, které Intel představil letos v lednu na veletrhu CES. Jedná se o verzi, určenou pro použití v interiérech. Každý dron je vybaven LED, schopnou svítit ve čtyřech miliardách barev a dohromady by maličké kvadrokoptéry měly přinést jedinečnou vánoční atmosféru.

Jedná se o první divadelní představení, do kterého se zapojí takové množství dronů. Show se bude odehrávat v prostorách Radio City Music Hall dvakrát denně až do 1. ledna. Cena vstupenky začíná na 46 dolarech (cca 1060 Kč).

Diskuze (1) Další článek: Pentagon počítá s nadzvukovými bizjety

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,