VAMP Media Center – práce s MP3 a multimediálními soubory

Malé domácí multimediální centrum, tak by se dal jednoduše nazvat tento všestranný program, který umí pracovat s hudebními nahrávkami, fotkami a dalšími multimediálními soubory. Navíc je zdarma.
Když, jsem narazil na multimediální program VAMP, hned mě překvapilo, že toho umí opravdu hodně. Umí pracovat s většinou hudebních formátů (MP3, WAV, AudioCD atd.) a také s fotkami. Program lze stáhnout ze stránek www.imvamp.com zdarma, kde je také možnost stažení doplňků k programu. Celý instalační program má kolem 6 MB.

Práci s VAMPem lze rozdělit do několika částí a to do části hudební a do části fotografií (multimediální). Pokud budete program používat pro organizování a práci s hudebními soubory, určitě nebudete zklamáni. VAMP totiž umí kompletně nahrávky třídit, popisovat, organizovat a také přehrávat přímo v programu. Navíc lze v programu také tvořit vlastní vizuální efekty (animované obrázky atd.) a také spořiče obrazovky, které lze skládat z vlastních fotek či hudby.

Velmi zajímavým a zdařilým pokusem je vytvoření vlastního PHOTO ALBA, kde naládujete a sestavíte vlastní seznam fotek, které můžete uložit do souboru a přidat například svoji oblíbenou hudbu na pozadí, program vám pak přehledně jednotlivé fotky zobrazuje, což lze také uložit do formátu spořiče obrazovky.

Pokud však rádi měníte či děláte si vlastní pozadí na ploše, s VAMPem to můžete mít ještě snadnější. Stačí vybrat vlastní foto a po té již nastavit formát a další drobné nastavení. Další zajímavostí je bezesporu MEDIA MIXER, který má podobné funkce jako mixovací / DJ software. Navíc však lze používat grafiku (fotky, video), které přímo pracuje s přehrávanou hudbou. Dalším doplňkem je sekce GREETINGS, což umožňuje vytvářet známým, kamarádům či rodině pozdravy a různá přání. Samozřejmě se opět využívá z banky vlastních fotek a hudby. S program jdou také vytvářet velice zajímavé kalendáře. Veškeré výstupy jak fotky atd. lze samozřejmě bezproblémově vytisknout na jakýkoliv formát a v barvách. Pokud byste chtěli některé svoje album dále poskytnout svým kamarádům či známým, můžete přímo přes VAMP na internet, nebo uložit ve formátu VAMP a později si ho pustit.

S programem se pracuje velice snadno a překvapivě rychle. Podporuje celou řadu multimediálních formátů, což je dnes již nutností. Vamp je k dispozici zdarma, vřele doporučuji alespoň na odzkoušení.

Váš názor Další článek: VirtualDub verze 1.5.3

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,