Satya Nadella | Microsoft Build | Keynote

Dnes odpoledne začíná Build. Microsoft představí nejvýznamnější novinky pro následující rok

V úterý startuje konference Build, na které Microsoft odprezentuje nejdůležitější úspěchy uplynulého roku a klíčové novinky pro rok následující. Z pohledu koncového uživatele odhalí klíčové informace CEO společnosti Satya Nadella na keynote, která začíná v úterý 24. května 2022 v 17:15. Sledovat ji můžete prostřednictvím streamu přímo pod tímto odstavcem, nebo v textovo-obrázkovém online přenosu, který připravujeme na Živě.cz.

Po keynote budou následovat přednášky a workshopy zaměřené na jednotlivé novinky. Program pro zbytek úterý, středu a čtvrtek najdete zde. Pokud jste vývojáři, pracujete s platformami Microsoftu a potřebujete se dostat do hloubky, bude už nutná bezplatná registrace. Díky ní můžete sledovat streamy z jednotlivých sessions, sestavit si vlastní program konference a kontaktovat ostatní účastníky.

Z českého pohledu bude zajímavá prezentace případové studie Česká spořitelna, Quadiant a Cloudfield o tom, jak se České spořitelně podařilo během jednoho roku zmodernizovat podnikové aplikace s využitím Microsoft Azure. Začíná ve středu 25. května ve 13:30 na tomto odkazu.

Nejvýznamnější oznámení z minulých Buildů

2021

  • Microsoft pomáhá vývojářům s aplikacemi pro Windows 10 – Microsoft oznámil Project Reunion 0.8 preview, který přináší podporu .NET 5 a lepší podporu WinUI 3 a WebView2.
  • Edge se stává „nejvýkonnějším prohlížečem ve Windows 10“ – Microsoft se na Buildu a v blog postu pochlubil novými technologiemi, které vypracoval pro Edge. Za rok od posledního Buildu firma do Microsoft Store pustila WebView2, PWA a provedla více než 5 300 commitů, které byly přijaty do projektu Chromium.
  • Windows Package Manager jde do ostré verze – po roce zkušebního testování firma vydala Windows Package Manager 1.0, což je nástroj, který umožňuje lidem snadno instalovat a odinstalovat balíčky a aplikace ve Windows 10.
  • Microsoft Teams získává nové možnosti pro spolupráci – firma představila nové možnosti pro vytváření kolaborativních aplikací v Teams. Microsoft také oznámil nové nástroje pro sdílení obsahu napříč Outlookem a Microsoft Teams.

2020

  • Microsoft vyvinul nový superpočítač, který se výkonem řadí do celosvětové TOP5 – Superpočítač hostovaný v Azure vytvořený výhradně pro OpenAI zpřístupňuje novou infrastrukturu pro trénování extrémně velkých modelů umělé inteligence.
  • Azure Synapse Link cloud solution – Azure Synapse Link kombinuje provozní databázové služby s analytikou, aby překonal problémy při práci s úlohami HTAP.
  • Fluid Framework – interaktivní webová platforma pro spolupráci se zaměřuje na odbourávání bariér mezi aplikacemi.
Diskuze (3) Další článek: Výfukové plyny z raket SpaceX i dalších společností jsou rizikové pro lidské zdraví, tvrdí odborníci

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,