Gigabyte

V obchodech je deska Gigabyte Z390 Aorus Xtreme Waterforce. To nejlepší, co si můžete dopřát pro LGA1151

V obchodech je deska Gigabyte Z390 Aorus Xtreme Waterforce. To nejlepší, co si můžete dopřát pro LGA1151

Gigabyte začal prodávat svou nejlépe vybavenou základní desku pro soket LGA1151 – model Z390 Aorus Xtreme Waterforce. Deska je unikátní tím, že ji výrobce vybavil blokem vodního chlazení, který chladí procesor, napájecí kaskádu, ale i čipset základní desky. Celý tento monoblock je opatřen průhledným plexi a RGB podsvícením.

Pro zapojení desky je tedy nutné vlastnit patřičné vodní chlazení a také si připravit docela dost peněz. Cena činí bezmála 27 000 Kč, což u většiny lidí představuje cenu celého počítače.

Základní deska míří hlavně na největší herní a hardwarové nadšence. Tomu odpovídá i výbava a schopnosti tohoto modelu. Hlavně taktování by mělo být největší předností, a to díky 19fázové napájecí kaskádě. Operační paměti jsou podporovány až do frekvence 4 400 MHz.

Deska podporuje i zapojení grafických karet do SLI a Crossfire v počtu až tří karet a k tomuto účelu je posílené i napájení PCIe slotů skrze 6pinový konektor, který se nachází v pravém dolním rohu desky.

Pro připojení do sítě slouží 10gigabitová síťová karta Aquantia, 5GHz Wi-Fi a Bluetooth 5. Výbava je tedy opravdu bohatá, ovšem poměr cena/výkon už tak dobrý není. To už tak ale u topmodelů bývá.

Diskuze (9) Další článek: Co když Waymo dopadne jako Xerox? Vymyslí autonomní superauto, ale nikoho to nebude zajímat?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,