Microsoft Office

V Microsoft Office přibude 8 tisíc obrázků a ikon na krášlení dokumentů. A Word a Powerpoint dostanou nové funkce

Microsoft se pochlubil, čím v rámci poslední větší aktualizace vylepšil programy sady Office. Kromě klasických bezpečnostních oprav jsme se totiž dočkali několika funkčních novinek. Jednou z nich je doplnění knihovny o nové zdroje obrázků a ikon, kterými můžete vylepšit dokumenty. Je jich přes osm tisíc a všechny mají licenci umožňující použití k jakémukoli účelu.

Další novinkou je možnost vytvořit „soukromou kopii“ dokumentu, což je de facto funkce pro přidávání vlastních poznámek. Zkrátka když si chcete do dokumentu napsat soukromé poznámky formou komentářů, ale chcete eliminovat riziko, že zasáhnete do původního dokumentu a třeba ho pak se svými průpovídkami pošlete dál, dostanete speciální funkci. 

Pro prezentující pak může být užitečnou funkční novinkou možnost editace prezentace v Powerpointu během promítání. Zkrátka když při prezentaci objevíte chybku, můžete ji hned opravit a pokračovat dál, aniž byste museli prezentaci přepínat do editačního módu. Možnost živé editace je ale nutné u prezentace zapnout.

V Office jinak přibyla hromada další drobností a oprav, podívejte se na výčet. Za zmínku stojí třeba ještě to, že Outlook umožní posílat vložené obrázky ve vyšším rozlišením.  Novinky jsou k dispozici v rámci verze 2004 (Build 12730.20024).

Diskuze (9) Další článek: Prohlížeč Edge pokračuje s aktualizacemi. Nová beta umí konečně synchronizovat doplňky

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,