Google | Mapy Google | Mapy

V Mapách Googlu můžete zadávat veřejné akce a události. Zatím to ale nefunguje všem

Mapy Google otevírají uživatelům možnost vytvářet veřejné události v konkrétním podniku nebo lokalitě. Novou funkci potvrzuje oficiální stránka nápovědy, nicméně zatím ještě není k dispozici všem.

Přidat novou událost bude možné v sekci Vaše příspěvky, kde se mezi kartami Fotky a Úpravy objeví nová sekce Události. V ní je pak možné založit položku, která bude pro ostatní uživatele Map Google veřejně viditelná.

Veřejné akce a události v Mapách Google

Při zakládání nové události lze zadat základní informace, jako je název, místo, datum a čas začátku a konce. Kromě toho je možné přidat popisek, obrázek do záhlaví, fotografie, vybrat z mnoha kategorií, do kterých akce tematicky spadá, a související webové stránky. Po odeslání se událost objeví v mapě se zhruba půlhodinovou prodlevou.

V Mapách Google lze zadávat veřejné akce a události
V Mapách Google lze zadávat veřejné akce a události

V současné době panuje kolem novinky poměrně dost nejasností, které jsou dané i tím, že ji Google dosud oficiálně neprezentoval a nevysvětlil. K dispozici je podle všeho pouze v mobilní aplikaci pro operační systém Android, a to ještě jen některým uživatelům.

Kdy se dočkáme ostrého spuštění?

Funkce přidávání veřejných událostí není v současnosti dostupná všem uživatelům a není známo, podle jakého klíče se aktivuje. Redaktoři serveru Android Police, kteří ji měli možnost otestovat, kriticky komentují její poněkud nekonzistentní chování. Postup vytvoření nové akce však hodnotí jako přímočarý a snadný.

Praktické využití vidíme například k propagaci událostí v různých podnicích, počínaje koncerty přes slevové akce, až po srazy příznivců různých témat. Není známo, zda Google dříve či později zakomponuje nějakou formu zpoplatnění (například za lepší viditelnost), každopádně by mohlo jít o zajímavou formu, jak snadno a rychle oslovit potenciální zájemce, návštěvníky a zákazníky.

Váš názor Další článek: Ve Štrasburku se dnes hlasovalo o autorských právech, ale i o letním času [aktualizováno]

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,