Bezpečnost | USA | Heslo

V Kalifornii zakážou slabá hesla v elektronice. Zatočí tak s hesly „admin“, „password“ apod.

V Kalifornii se rozhodli jít do boje s nedostatečně zabezpečenou elektronikou. Aktuálně schválili nařízení, které donutí výrobce přestat používat jednoduchá či dokonce žádná hesla pro přístup do administrace. Ta jsou totiž často důvodem rychlého šíření nejrůznějších virů či úniků.

Nová schválená legislativa Information Privacy: Connected Devices bill požaduje od výrobců přiměřená bezpečnostní opatření. To znamená, že hesla jako „admin“, „password“ či prázdná pro vstup do administrace zařízení budou zakázána. na výrobcích pak je, zda pro každé zařízení nastaví unikátní silnější heslo, či v rámci úvodního nastavení bude uživatel si donucen zvolit heslo vlastní. Nové nařízení bude pro firmy závazné od roku 2020.

Jak ale správně poznamenal britský The Register, problémem jsou i neaktualizovaná zařízení. To se nejčastěji týká routerů, které si nedokáží stáhnout a nainstalovat novou aktualizaci automaticky a ani k tomu nevyzvou uživatele. Většina uživatelů jej tak může mít nezabezpečený proti případným útočníkům. Tohle ale nové nařízení bohužel neřeší.

Nová chytrá kamera dokáže odhalit zbraň s 99% jistotou:

Zdroj: BBC

Diskuze (14) Další článek: Nový humanoidní robot dokáže pokládat sádrokarton

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,