Doprava | Automobily | E-ink

V Kalifornii testují espézetky s e-inkovým displejem. Jsou připojené na internet

Na začátku loňského roku představil mladý startup Reviver Auto digitální espézetky Rplate Pro. Ty se oproti těm současným liší v tom, že mají e-inkový displej, baterii a mikropočítač. Nápad v zámoří zaujal, v kalifornském Sacramentu totiž startuje pilotní testování a nové registrační značky chtějí i další státy – třeba Dubaj.

Registrační značka má také GPS, takže výrobce výhledově počítá s možností automatického záznamu cest nebo dohledání ztraceného vozu/značky. Hlavní výhody ale skýtá samotný displej. Nemusí totiž zobrazovat pouze samotnou registraci, ale i dodatečné informace. A především, při změně registrace se displej sám spojí přes internet s dopravním úřadem a překreslí údaje.

Digitální espézetka s e-inkovým displejem

Na registrační značce se tedy může zobrazit hlášení o tom, že byl vůz odcizen, že bylo zaplaceno parkovné, případně další varovné informace i pro další účastníky provozu (hendikepovaný řidič uvnitř, nouzové hlášení správce komunikace o koloně aj.).

Výrobce hodlá nabízet digitální espézetky jako službu, přičemž podle výše předplatného se bude odvíjet i nabídka poskytovaného servisu.

Diskuze (44) Další článek: Ostrý souboj mezi grafikami pokračuje: Nvidia má stále velký náskok, ale AMD ho zdatně snižuje

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,