V Japonsku vyjede nový šinkansen Hello Kitty. Nejroztomilejší a nejrůžovější vlak, jaký jste kdy viděli

Dva symboly Japonska se spojily. Západojaponská železniční společnost přebarvila dva své vlaky šinkansen do růžova, do stylu ikonické Hello Kitty. Oba kočičí rychlíky budou od 30. června jezdit tři měsíce mezi městy Osaka a Fukuoka na západě země.

Předpokládáme, že vlaky šinkansen tady na VTM známe víc než Hello Kitty. Postavička, která podle tvůrců prý vlastně neznázorňuje kočku, vznikla už v roce 1974 coby součást japonské popkultury kawaii. V ní je prvořadým cílem roztomilost a nemíří rozhodně jen na děti.

V interiéru šinkansenu se změní jen první dva vagóny. Bude v nich růžový koberec, návleky na sedadlech a polepy s kočkou a její typickou mašlí všude, kde to jen bylo možné. Ostatní vagóny zůstanou uvnitř stejné.

Cílem celé akce je podle Západojaponské železniční společnosti oživit regionální komunity na západě Japonska. Každá z osmi nových Hello Kitty totiž nese vybraný lokální produkt, který je typický pro každou z osmi západojaponských prefektur.

Součástí vagónu nazvaného Kawaii Room bude fotokoutek. Upravené budou také sedadla, vagón dostane růžový koberec a kočičí polepy na okna. Ve vagónu Hello Plaza pak bude výstavka, co zajímavého je v západojaponských prefekturách k vidění. Standardní znělku šinkanzenů, která ohlašuje například vjezd do stanice, po dobu akce nahradí znělka Hello Kitty.

Šinkansen z Hakaty do Shink-Osaky ujede vzdálenost 619 km za 2 h a 32 minut. To je srovnatelné s časem cestování vlakem mezi Prahou a Brnem. Jednosměrná základní jízdenka přijde po přepočtu na necelých dva tisíce korun.

Diskuze (5) Další článek: Firefox 61 je tu: přináší rychlejší přepínání mezi panely a další novinky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,