AMD | Grafické karty | Počítače

V Japonsku se opět začala prodávat stařičká grafika AMD Radeon RX 550 z roku 2017

Doba velmi předržených grafických karet, které jsou navíc i špatně dostupné, stále trvá, a tak se nelze divit tomu, že se ze záhrobí vstávají opravdu velmi staré modely s novými cenami. Tentokrát se v Japonsku začala prodávat vykopávka od AMD.

Dle informací japonského webu Hermitage Akihabara mají výrobci počítačů možnost koupit AMD Radeon RX 550, což je grafická karta uvedená začátkem roku 2017. V tomto případě se jedná o nízkoprofilový model s 4 GB paměti (označení RD-RX550-E4GB / LP), což je alespoň ta lepší verze, protože se tehdy prodával i odlehčený model pouze s 2 GB paměti GDDR5.

Karta má ten nejjednodušší design, který si lze představit – jeden ventilátor s výfukem teplého vzduchu ven ze skříně. Není nutné však očekávat nějak nadměrné množství tepla, protože TDP karty je jen 50 W. Tento model má základní frekvence (jádro 1 071 MHz, paměti 1 500 MHz) a mezi výstupy nabízí HDMI 2.0 a DVI, klasický Displayport bohužel chybí.

A jaká je cena pět let staré grafiky s výkonem jako mají moderní integrované čipy? Dle přepočtu 155 dolarů, tedy asi 4 400 korun. To je asi o třetinu více než při jejím uvedení.

Diskuze (37) Další článek: Největší americký operátor přeřadil na vyšší rychlost. AT&T spouští 5Gb/s internet

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,