V americké školce dostaly všechny děti iPady pro lepší učení

V americké škole ve městě Maine (Auburn) se potýkají s horšími výsledky u dětí ve třetím ročníku, především v oblasti čtení a matematiky. Až 40 % těchto dětí nesplňuje limity pro daný ročník a tak se to škola rozhodla vyřešit už v rámci školky.

Jako první státní škola v tomto okrese nakoupila za 200 000 dolarů celkem 250 iPadů s ochrannými obaly, které jsou určeny pro místní školku. Jedna z učitelek si tento směr pochvaluje, děti jsou prý tablety mnohem více zaujaté a více spolupracují, vše ve stylu škola hrou i s rozvíjením logiky

.

Děti však nemají iPady neustále, ale pouze v určitém čase („iPad time!“), takže mají dostatek interakce i v reálném prostředí a s ostatními dětmi. Cílem je zlepšit schopnosti dětí ve čtení a matematice (logické hry) na takovou úroveň, aby 90 % dětí ve třetí třídě splnilo potřebné limity tohoto ročníku. První testy ještě u zmíněných dětí ve školce se budou konat v listopadu. Zda dotykové tablety a interaktivní hry zlepší schopnosti dětí, se tak možná ukáže velmi brzy.

 

Diskuze (53) Další článek: Lenovo chce prodat až 2 miliony tabletů do konce tohoto roku

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,