Aktualizace | Flight Simulator | Simulátor

V aktualizaci Flight Simulatoru bude elektrický Volocopter. A vylepšené mapy Německa, Rakouska a Švýcarska

Microsoft odhalil další významné novinky, které přibudou v Microsoft Flight Simulatoru v následujících aktualizacích. Hráči tohoto populárního leteckého simulátoru se mohou těšit například na létající elektrický taxík Volocopter VoloCity či aktualizované a rozšířené mapy Německa, Rakouska a Švýcarska.

První novinkou je nová řada letadel označovaná jako „Local Legends“ („místní či lokální legendy“). V jejím rámci se ve Flight Simulatoru objeví letadla, která jsou slavná v určitém regionu. Například v případě stávajícího updatu to bude precizně zpracovaný německý třívrtulový dopravní letoun Junkers Ju 52, který bude možné pořídit za 14,99 eura (asi 380 Kč).

Lepší Německo, Rakousko a Švýcarsko

Aktualizace World Update VI, která vyjde již 7. září a bude k dispozici zcela zdarma, přinese hráčům podrobnější mapy Německa, Rakouska a Švýcarska. Kromě detailněji zpracovaného terénu samozřejmě nebudou chybět důležité pamětihodnosti a zajímavá místa v těchto oblastech.

Virtuální piloti se budou moci proletět nad německým souostrovím Helgoland v Severním moři, kolem knížecího zámku Schwerin či nad skalním útvarem Bastei v Saském Švýcarsku. V Rakousku je možné prohlédnout si například klášter Melk, středověký hrad Hohenwerfen nebo alpské údolí Stubaital. Ve Švýcarsku pak hráče čeká hrad Chillon a sedmá nejvyšší hora Alp Matterhorn.

Hráči se mohou těšit na nové letecké snímky, výškové mapy s vysokým rozlišením a 3D města, včetně Frankfurtu a Wuppertalu v Německu, Basileje ve Švýcarsku a Štýrského Hradce a Vídně v Rakousku. Přibude také několik detailně zpracovaných letišť – například Lübeck, Stuttgart, Klagenfurt a St. Gallen.

Volocopter a závody

V listopadové aktualizaci by se hráči měli dočkat možnosti létat s vysloveně futuristickým dopravním prostředkem. Bude se jednat o elektrický stroj s vertikálním startem a přistáním (eVTOL) Volocopter VoloCity, který má ambice stát se létajícím taxíkem.

Na podzim chce Microsoft do Flight Simulatoru přidat jako „první velké rozšíření“ závody Stihl National Championship Air Races. Půjde o závodní režim pro osm hráčů, kteří budou létat s letadly z období druhé světové války a soutěžit o to, kdo je nejlepším pilotem. Konkrétní datum vydání však zatím není známo.

Nový závodní režim se bude v jedné věci zásadně rozcházet s realitou: Jorg Neumann v rozhovoru pro magazín Polygon prozradil, že kvůli smluvním dohodám s výrobci nemůže hra zobrazovat poškození letadel, takže když se hráči v závodech srazí, letadla jednoduše zmizí.

Diskuze (5) Další článek: Windows 11 v tmavém režimu nabídnou i „temné zvuky“

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,