Testy | Bluetooth | Sluchátka

Užívejte si ticha: Otestovali jsme náhlavní bezdrátová sluchátka s aktivním potlačením hluku

Vybrali jsme deset bezdrátových sluchátek z vyšší kategorie, která vás odstřihnou od okolního hluku. A je celkem jedno, zda je to hučení letadla, ruch kanceláře nebo šum domácnosti, když máte home office. 

Krátce ke kodekům

Bluetooth kodeky jsou nezbytnou součástí povídání o bezdrátových sluchátkách. Popravdě toto téma s postupem času ztrácí na důležitosti. Dřívější bitva mezi SBC, AAC a aptX je, zdá se, vyřešena.

Podrobné výsledky velkého testu zveřejníme v příštím Premium článku

Ale ve stručnosti: základní SBC kodek je nutné minimum, na kterém se domluví každý telefon a sluchátka. Jde o ztrátový kodek, kterým se musí prohnat jakýkoli zvuk, který se do sluchátek posílá. SBC nepoužívá psychoakustický model a dokáže ve zvuku nadělat značné akustické škody. Typicky když je ztrátový formát MP3 prohnán ještě ztrátovým kodekem SBC. Většina moderních sluchátek se snaží škody SBC eliminovat přímo u sebe, takže vliv kodeku už není tak citelný, jako tomu bývalo dříve, kdy byla sluchátka s SBC prakticky nepoužitelná.

Pokračování článku patří k prémiovému obsahu pro předplatitele

Chci Premium a Živě.cz bez reklam Od 41 Kč měsíčně
Váš názor Další článek: Italští inženýři, konstruktéři a stavbaři překvapili, náhradu za zhroucený dálniční most v Janově postavili jen za 13 měsíců

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,