Uživatelé MechSoft–PROFI si dali dostaveníčko

V pondělí 6. března 2000 se uskutečnilo ve Smetanovém sále Autoklubu ČR v Praze první setkání uživatelů MechSoft–PROFI produktů.
Sponzorem konference byla firma Autodesk, Expert & Partner jako výhradní distributor a mediálním partnerem se stalo MM Průmyslové spektrum. Redakce Computer Designu se naopak stala partnerem uživatelské skupiny MechSoft–PROFI produktů, které bylo iniciováno na setkání.

Setkání uživatelů se nesla ve dvou rovinách. První byla zaměřena na předvedení produktové řady MechSoft–PROFI LT 2000 a MechSoft–PROFI Plus pro Mechanical Desktop 4. Zde se uživatelé mohli dozvědět základní vlastnosti a funkčnost nových verzí. Při prezentacích kladli uživatelé přímo otázky, na které odpovídal technický support firmy z Děčína. V této části byli také uživatelé seznámeni s vývojem produktů MechSoft–PROFI včetně mechanismů, jak a kde probíhá technická podpora. Zároveň bylo oznámeno, že prioritou zůstává stále trh v ČR/SR a nově také americký, který se díky zahraničnímu investorovi více otevřel. Druhá část setkání se zaměřila na uživatelské příspěvky z podniků (Preciosa Jablonec) a vysokých škol (ZČU Plzeň, VUT Brno). V závěru konference byly vylosovány velice atraktivní ceny, které kromě ročního předplatného časopisu Chip, MM Průmyslové spektrum, Computer Design a Autodesk News byly i MechSoft–PROFI produkty podle vlastního výběru. S napětím byly také vyslechnuty plány a vize vývoje MechSoft–PROFI produktů na nejbližší období. Jedná se o externí databáze a konektivitu na podnikové informační systémy. V oblasti 3D se budou produkty více soustřeďovat na větší přidanou hodnotu pro strojírenský návrh: Správce vazeb a sledování změn, UniTools, optimalizace strojírenské konstrukce a další. V oblasti 2D se bude především jednak o promítnutí co největšího množství doplnění z populárního Wishlistu, který má v současné době kolem stovky uživatelských požadavků, z nichž čtvrtina je pro 2D. Tento počet po konferenci uživatelů ještě stoupl, protože přímo na setkání uživatelé položili další svá přání.

Živě komentuje: Firmě CAdis se podařilo velmi dobře zorganizovat historicky první setkání uživatelů MechSoft–PROFI produktů. Zda se z tohoto setkání stane tradice ukáže až čas. Potěšitelné na celé akci byla jak hojná účast (kolem 130 uživatelů z desítek českých firem), tak aktivita a množství otázek a požadavků zúčastněných při prezentacích. Kdy a jak kvalitně se podaří promítnout všechny požadavky budeme sledovat. Přímo na tomto fóru byla podpořena myšlenka založení uživatelské skupiny MechSoft–PROFI produktů. Oficiální spuštění této uživatelské skupiny, diskusního fóra a dalších uživatelských aktivit bude včas oznámeno na domovských stránkách společnosti Mechsoft.com a také prostřednictvím redakce Computer Design, která si dala do vínku podporu této skupiny. Čtenáři Dílny, která je součásti časopisu Computer Design, se mohou v novém čísle 2/2000 těšit mimo jiné na zodpovězení dotazů k produktům MechSoft–PROFI, které byly položeny na konferenci nebo odeslány písemně. Co k akci dodat? Snad jen popřát hodně dalších podobných akcí, které jsou oblíbené především u velkých 3D systémů. Pokud se další setkání budou ubírat tímto směrem je pravděpodobné, že se setkají s příznivou reakcí uživatelů a dožijí se slušného věku.

Diskuze (3) Další článek: Analýzy reálu spojenými silami

Témata článku: , , , , , , , , ,