Windows 10 | Windows Insider | May 2019 Update

Už víme jméno následující velké verze Windows 10. Nepřekvapí vás

Na jaře nás čeká nová verze Windows 10, kterou Microsoft aktuálně připravuje. Prozatím je známá pouze pod kódovým označením 19H1, aktuální testovací verze systému ale odhalila její finální název.

Microsoft společně s Desítkami přišel se značením, kdy každá velká aktualizace dostala i svůj vlastní název. Podobně to má například macOS, kdy nejnovější verze se jmenuje Mojave, či Android a jeho devítkový Pie. Pryč jsou ale doby, kdy se jednalo aspoň o trochu zajímavé názvy.

Po Anniversary Update, který přišel rok po vydání Windows 10, jsme se dočkali Creators Update, následoval Fall Creators Update a už bylo jasné, že Microsoftu kreativita v oblasti názvů došla. Loni to korunoval April 2018 Update a October 2018 Update, který se řádně začal šířit až nyní – aktualizace byla totiž plná chyb, které Microsoft musel opravovat.

Nová verze přinese bílý Start

V rámci PowerShellu v nejnovějším sestavení pro Windows Insidery se objevily informace o tom, jak se bude jmenovat ta další – bude to April 2019 Update. Nejedná se tak o žádnou změnu, stále je to asi lepší, než 19H1. Nyní aspoň víme, v kterém měsíci se bude Microsoft snažit aktualizaci vydat.

Mezi hlavní novinky v ní patří bílé téma, které přebarví notifikační lištu, hlavní panel a nabídku Start. Společně s tím přijdou nejrůznější vylepšení moderního nastavení, Správce úloh a další drobnosti, žádná revoluce se ale, kromě barev, nekoná.

Tady jsou užitečné tipy pro podzimní verzi Windows 10:

Zdroj: MSPoweruser

Diskuze (57) Další článek: Gmail dostane užitečná vylepšení: tlačítka a kompletní stažení zprávy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,