Už umíte z Oskara poslat e-mail?

21. července 2000
Computer 13/00 SDÍLET NA FACEBOOKU TWEETNOUT
Patříte-li také mezi ty, kteří se dvakrát týdně ptají, kdy už konečně Oskar zprovozní svoji e-mailově-textovkovou bránu, nastražte uši.
Patříte-li také mezi ty, kteří se dvakrát týdně ptají, kdy už konečně Oskar zprovozní svoji e-mailově-textovkovou bránu, nastražte uši.

Z Oskara na e-mail
Chcete-li napsat textovou zprávu, která přijde příjemci jako e-mail, napište do textovky nejdřív e-mailovou adresu (zavináč můžete nahradit křížkem), za ni vložte mezeru a dopište vlastní text zprávy. Celé dílo odešlete na zahraniční číslo +358 40 517 4761. Chcete příklad?

mobility#cpress.cz Uz umime poslat e-mail z Oskara!

Z e-mailu do Oskara
Nehledejte návod na webových stránkách Oskara, ale zamiřte na službu SMS Gateway. Zde se musíte nejdřív zaregistrovat a tím získáte e-mailovou adresu. Po nastavení sekce E-mail, kam zadáte své číslo 0608, budou zprávy zaslané na tuto adresu chodit jako textová zpráva na váš mobil (nemusí to být přitom jen Oskar).

Dočkáme se někdy služby rovnou od Oskara?
Nebýt Paegasu a EuroTelu, kteří veřejnou e-mailovou bránu svým uživatelům nabízejí, Oskara by její zprovoznění asi ani nenapadlo. První dva operátoři se ze stejného důvodu zřejmě buší do hlavy, proč to vlastně udělali. Z této služby nemají žádný zisk, jen zatěžuje jejich síť a od zákazníků se dočkají jen ostrých výtek „Paegasu/EuroTelu už ZASE nejede SMS centrum!“

I když před několika týdny Oskar zavedení této služby ještě vůbec neplánoval, netroufám si odhadnout, jestli stejně tvrdý postoj zachová i do budoucna. Propojení elektronické pošty a textových zpráv je u nás velice oblíbené a pro někoho může být silným argumentem, proč se prozatím Oskarovi vyhýbat.

Právě vychází nové číslo časopisu Mobility
Jak koupit levně mobil? • Je placení mobilním telefonem opravdu tak sexy? • Baterie v mobilních telefonech • Přehled cen a parametrů všech mobilů v současnosti prodávaných v ČR • Soutěž o mobil Ericsson R320s • recenze mobilních telefonů Siemens S35i, Motorola V.3690, Sagem MC 920m delší zkušenosti s mobilem Alcatel One Touch Club.
Diskuze (13) Další článek: Computer 13/00

Témata článku: , , , , , , ,