Sociální sítě | Twitter | Tipy

Už i ministr Prymula twítuje, zkuste to také: 10 tipů, jak ovládnout Twitter

  • Sociální síť Twitter sází na jednoduchost, rychlost a stručnost
  • Pod její kapotou se však skrývá řada užitečných funkcí
  • Máme pro váš 10 tipů, díky kterým Twitter dokonale ovládnete

Sociální síť Twitter v poslední době získává na významu jako prostředek pro rychlé publikování informací široké veřejnosti. Policie ČR například použila Twitter pro varování před prchajícím střelcem z ostravské nemocnice a tuto síť nově používá jako komunikační prostředek také současný ministr zdravotnictví Roman Prymula

Založit si účet, začít sledovat zajímavé zdroje a publikovat své příspěvky (tweety) na této sociální síti zvládne asi každý. My se v tomto článku podíváme na méně známé možnosti a funkce Twitteru, které vám umožní službu využívat efektivněji.

Delší příspěvky díky vláknům

Délka jednoho příspěvku na Twitteru je omezená na 280 znaků. Na jedné straně to můžete brát jako výzvu – shrnout složité myšlenky či názory do tohoto počtu písmenek nebývá jednoduché. Nicméně existuje několik cest, jak se s tím poprat.

Ta první je možná jednodušší: prostě napište příspěvek v nějakém grafickém editoru, uložte ho jako obrázek a následně ho vystavte na Twitter. Na rozdíl od běžného textu můžete touto cestou své publikum zaujmout i grafickou stránkou. Pamatujte ale na pravidlo, že méně je někdy více!

Na Twitteru najdete samozřejmě i Živě.cz

Další možnost nabízí samotná sociální síť v podobě takzvaných vláken. Zjednodušeně řečeno se jedná o sérii na sebe navzájem navazujících a propojených tweetů. Vlákno založíte tak, že v okně pro psaní nového příspěvku stisknete tlačítko plus.

Tlačítko plus 
Tlačítko plus

Tím otevřete jednoduchý editor, ve kterém můžete tlačítkem plus postupně přidávat další a další příspěvky, jež budou následně publikovány jako jedno vlákno. Poté, co napíšete celý text, stačí klepnout na tlačítko Tweetnout vše.

Editor vlákna na Twitteru 
Editor vlákna na Twitteru
Diskuze (34) Další článek: Microsoft míří do vesmíru. Představil Azure Space a satelitní datacentrum v kamionu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,