Sociální sítě | Linkedin

Už i LinkedIn dostal podporu gifů. Potřebuje je vůbec?

Posedlost animovanými obrázky nekončí. Po Facebooku, Instagramu, Snapchatu a dalších podobných službách přichází GIFy i do sítě, kde byste je nejspíš nikdy nečekali - na LinkedIn. Komunikaci o zaměstnání tak nyní můžete okořenit animacemi.

GIFy budou dostupné v komunikační sekci LinkedIn Messaging, v životopisech naštěstí ne. Vybírat budete moci z databáze Tenor, kterou před nedávnem koupil Google a kterou najdete například i v Messengeru od Facebooku.

K dispozici bude jak klasická databáze, tak trendující GIFy. Časem síť plánuje zařadit i sekci s nejpoužívanějšími GIFy na LinkedIn. Novinku už by mělo vidět 50 % všech uživatelů, zbytek se dočká v následujících dnech.

Podle Tenoru integrování GIFů není divné proto, že na LinkedIn vzrostl za poslední rok počet odeslaných zpráv o 60 % a animace mohou pomoci „vytvořit upřímný vztah s kolegy, bývalými kolegy nebo spolužáky“. Zároveň ale síť upozorňuje, aby si lidé „dávali pozor na firemní kulturu, profesionální vztah s osobou, kterou komunikují a charakter práce“.

Jelikož se na LinkedIn odehrává komunikace na skutečně profesionální úrovni, bude zajímavé sledovat, jestli někdo GIFy začne využívat. Představa, že člověk bude headhunterovi posílat barevné tancující kočky, zní zatím trochu podivně. Ale třeba se dostáváme do úplně nové éry.

Diskuze (1) Další článek: Kolik buněk v našich tělech ve skutečnosti není lidských? Mnohem méně, než se běžně uvádí!

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,