Už i DIGIfoto si můžete přečíst na iPadu

Pro majitele tabletů Apple iPad jsme připravili už čtvrtý časopis: po Computeru, ForMenu a časopisu F.O.O.D. se v App Store objevilo DIGIfoto.

Nejobsáhlejší tuzemský fotomagazín následuje své kolegy z vydavatelství Mladá fronta a. s. Model distribuce je naprosto shodný: čtečka a ukázkové číslo jsou zdarma – již nyní je můžete stahovat – běžná čísla DIGIfota pak budou postupně v App Store ke koupi za 1,59 €. Oproti stánkovému prodeji jde o výhodnou, zhruba třetinovou cenu, obsah ale samozřejmě bude shodný, naopak ještě o něco rozšířenější. Prvním „ostrým“ vydáním bude červnové DIGIfoto.

Znáte DIGIfoto?

DIGIfoto je jedním z nejuznávanějších českých fotografických magazínů. V papírové verzi vychází od roku 2004 jako ryze autorský tuzemský projekt s širokým záběrem. Z původně téměř výhradně technicky zaměřeného časopisu se postupem času vyprofiloval odborný magazín, který mapuje zejména současnou fotografii z mnoha pohledů. Najdete zde rozhovory s významnými českými i světovými fotografy, tematické ukázky portfolia zajímavých autorů, odborné rozbory tvorby, recenze výstav, statě předních kurátorů a teoretiků fotografie.

DigiFoto 01.jpg DigiFoto 02.jpg DigiFoto 03.jpg DigiFoto 04.jpg

Technická část ale samozřejmě nechybí – spolu s druhou nedílnou součástí, fotoškolou, zabírá třetinu časopisu. Najdete zde fundované recenze nejmodernější techniky a příslušenství, návody jak fotit a zpracovávat fotografie, ale také třeba kritické glosy redaktorů. Velmi významná je čtenářská část DIGIfota. Velký prostor je věnován Galerii čtenářských fotografií, v každém čísle je Profil čtenáře, tradiční rubrikou jsou pak Tipy odborníků, v níž si můžete nechat ohodnotit vaše snímky.

DigiFoto 05.jpg DigiFoto 06.jpg DigiFoto 07.jpg DigiFoto 08.jpg

Verze DIGIfota pro iPad bude obsahově shodná s tištěným časopisem (ukázkové číslo se mírně liší a není kompletní), samozřejmě v trochu jiném layoutu – optimalizovaném pro iPad. Navíc zde najdete množství interaktivních prvků a bonusové materiály, zejména více fotografií u článků, v recenzích pak větší množství grafů, demosnímků, videa apod. Jedna rubrika bude koncipovaná čistě pro iPadové vydání – v tištěném časopise ji nenajdete.

První u nás a čtvrté v řadě

DIGIfoto je sice první český fotografický časopis, který vychází kromě papírové verze také pro iPad, v portfoliu vydavatelství Mladá fronta jde však o již o čtvrtý titul.

Nezapomeňte tedy na naše další časopisy pro iPad: počítačový čtrnáctideník Computer nabízí ke stažení už deváté číslo, k dispozici jsou také květnová čísla časopisů ForMen a F.O.O.D.

Časopisy Mladé fronty a iPad v kostce

• Zatím vydáváme jen pro iPad, protože jen u něj jsou vyřešeny všechny nutné věci: zařízení je v Česku dost, jejich majitelé mohou v Česku nakupovat a my můžeme jako česká firma prodávat. Jakmile bude toto možné i pro tablety s Androidem, půjdeme do toho, naše řešení je na to připraveno.

• Naše časopisy lze číst offline – nejprve si je samozřejmě pomocí internetového připojení pouze stáhnete, následně už jsou ve vašem iPadu a vy si je můžete číst bez internetu: v tramvaji, v parku, na zahradě, na poušti, kdekoli.

• Když vám časopisy zabírají datový prostor v iPadu, můžete je smazat, aniž byste o ně přišli. V knihovně máte tlačítko „Archive“, které uvolní místo v paměti iPadu. V budoucnu si časopis kdykoli budete moci znovu stáhnout, aniž byste za něj znovu platili.

• Pro mobilní telefony naše časopisy nejsou a nikdy nebudou. Mobilní telefony mají příliš malý displej a my nechceme jít cestou kompromisů. Do běžného počítače se bude dát časopis stáhnout, až když bude existovat bezpečná čtečka (z níž nepůjde data libovolně sdílet na internetu) a platební kanál.

Computer.jpg 

Formen.jpg 

Diskuze (11) Další článek: Tak sakra kde jsou ty HTML5 aplikace?

Témata článku: , , , , , , , , , ,