Uspořádejte si menu Start podle libosti

Zatímco předchozí verze Windows vždy řadily položky v menu Start (a jeho submenu), jakož i položky...
Zatímco předchozí verze Windows vždy řadily položky v menu Start (a jeho submenu), jakož i položky v menu Favorites a jeho submenu podle abecedy, máte možnost nyní libovolného uspořádání pomocí vlečení. Postup je jednoduchý:
1. Otevřete menu Start, či menu Favorites (Oblíbené).
2. Nalezněte položku, kterou chcete přesunout, umístěte na ni kurzor myši, stiskněte a držte.
3. Pohybujte myší tam, kam chcete tuto položku umístit – v menu se vykresluje silná vodorovná čára, která ukazuje, kam bude po upuštění položka umístěna.
4. Najeďte na požadované místo a uvolněte tlačítko myši.
Celý trik spočívá v tom, že na položece neprovede "kliknutí", tedy stisk a hned uvolnění tlačítka, ale tlačítko budete držet; Windows 98 si to budou správně interpretovat a položku nespustí.
Poznámky:
1. Můžete takto vléci položku i do jiných submenu v menu Start či Favorites, nejen v rámci jednoho menu. S přidrženým tlačítkem myši na položce posunujte kurzor do dalších submenu, ta se budou otevírat, a ve vhodném místě ji uvolněte.
2. Můžete položku z kteréhokoli z těchto dvou menů vléci i kamkoli jinam: na pracovní plochu, do složky, či dokonce i třeba do dokumentu ve Wordu! Postup je úplně stejný – prostě ji uchopíte, vlečete na cílové místo a upustíte. Z daného místa pak funguje jako zástupce (Shortcut), i z dokumentu Word je možné pak spouštět daný program…
3. Chcete-li položku kopírovat, tj. aby zůstala i na původním místě, přidržte klávesu Ctrl.
4. Ideálním je způsob, jak tímto vlečením "naplnit" pruh Quick Launch v hlavním panelu. Při podržení klávesy Ctrl můžete přímo vléct kopie položek z menu Start či oblíbených položek přímo do tohoto pruhu a definovat tak jeho obsah úplně nejsnazším způsobem ze všech.
Váš názor Další článek: Druhé zlato BUDE!

Témata článku: , , , , , , , ,