Windows 10 | Aktualizace | Windows Update

Únorová aktualizace Windows 10 působí problémy se zálohováním a webkamerou

Aktualizace Windows 10 některým uživatelům působí problémy se zálohovacím nástrojem Historie souborů. Jiní hlásí potíže s nefunkční webkamerou, chyby aplikací a v některých případech i problémy s instalací, informuje web Windows Latest.

Historie souborů je výchozím způsobem zálohování systému Windows 10 – jedná se o řešení typu „nastavte a zapomeňte“. Umožňuje pořizování snapshotů souborů a jejich ukládání na přenosný disk nebo síťové úložiště.

Problémová aktualizace

Po instalaci kumulativní aktualizace KB4601319 zaznamenala malá část uživatelů nefunkční zálohování. Ve většině případů přestala funkce Historie souborů úplně fungovat a nebylo možné ji využít ani pro obnovení ze zálohy. O své zkušenosti se postižení dělí na komunitním fóru Microsoftu.

Jeden z uživatelů poznamenal, že dialog pro nastavení zálohování se na obrazovce objevuje se zpožděním a proces selhává s chybovou hláškou „Vaše data ještě nejsou zálohována“. Po klepnutí na „Zálohovat nyní“ se zobrazí tlačítko „Zrušit“ a zálohování nefunguje.

Problémy s funkcí Historie souborů 
Problémy s funkcí Historie souborů

Další pokus o spuštění nástroje pro zálohování selhává s chybovou hláškou: „Nemůžeme zkopírovat soubory na vaši jednotku s historií souborů; Nepodařilo se zahájit zálohování uživatelských dat (chyba 80070005).“ Jediné, co v takovém případě uvede neposlušné zálohování do funkčního stavu, je odstranění aktualizace KB4601319.

Chybu v nástroji Historie souborů zatím Microsoft oficiálně nepotvrdil. Přiznal ale, že vyšetřuje problémy s webovou kamerou, které ovlivňují funkčnost aplikací Windows Camera a Windows Hello. Konkrétně se potíže projevují ve spojení s Intel RealSense Camera a vývojáři již pracují na opravě.

Diskuze (28) Další článek: Wu Lien-teh: Před 142 lety se narodil doktor, který sehrál zásadní úlohu při zastavení mandžuského moru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,