Unisys e-@ction Content Solutions jako řešení

Společnost Unisys představila ve svém francouzském sídle St. Paul de Vence své řešení e-@ction Content Solutions, které obsahuje portfolio služeb, podpory a aplikací, jejichž cílem je distribuce informací mobilním uživatelům.
Společnost Unisys představila ve svém francouzském sídle St. Paul de Vence své řešení e-@ction Content Solutions, které obsahuje portfolio služeb, podpory a aplikací, jejichž cílem je distribuce informací mobilním uživatelům. Řešení je schopno poskytnout multimediální správu informací z více zdrojů, včetně webu. Klíčovou částí portfolia tohoto řešení je Unisys e-@action Active Content Gateway, která sbírá a filtruje informace, shromažďuje je v multimediální databázi a distribuuje personalizovaný obsah uživatelům podle určených profilů. Řešení e-@ction Content Solutions umožňuje tvorbu a správu dynamicky budovaných webových portálů a portálů pro WAP. Informační obsah má jít k uživatelům v reálném čase a prostřednictvím celé řady médií – mobilních přístrojů, set-top boxů u televizoru, e-mailem, faxem, nebo přes telefony GSM podporující WAP.

Unisys e-@ction Content Solutions má organizacím pomoci zlepšit jejich činnost, zákaznický servis a také zvýšit jejich příjmy.

Autostráda e-@ction
Příkladem může být nasazení tohoto řešení od Unisysu v italské společnosti Autostrade Company, která spravuje 3 121 kilometrů silnic, má 7 700 zaměstnanců, po jejích silnicích projede každým rokem 678 milionů vozidel a ta ujela 36,7 miliard mil jen v samotném roce 1997.

Autostrade Company dává dohromady data ze svého vlastního systému sledování provozu a z kamer. Data nasbíraná vlastní Autostrade doplňují údaje z externích zdrojů – Internetu, agentur apod. Informace jsou shromažďovány v databázi a v multimediálním produkčním centru jsou pak vyráběny cílené informace a ty jsou vysílány do TV a rádia. Uživatelé si také mohou prohlédnout na Internetu mapy díky řešení Unisys e-@ction Content Solutions již od dubna 1999; systém generuje teletextové informace (červen 1999), od prosince 1999 je v provozu vícejazyčný překladový systém, a v současné době se pracuje na systému lokalizace vozidel a na rozesílání cílených informací podle oblasti, kudy daná vozidla jedou.

Celý systém pomohl zvýšit informovanost řidičů, efektivitu provozu, a tím také snížit nehodovost.

Unisys myslí dopředu
Unisys oprašuje dvě historické řady mainframů kvůli řešení, jež na nich běží (bankovnictví, hlasové telefonní schránky), svoje mainframy označuje jediným názvem Clearpath (jasná cesta, spíše jasný přechod do jediné platformy – Windows), pomalu opustil svět PC (dělá je pro něj HP), opouští svět malých PC-serverů (opět používá HP), orientuje se dnes na platformu Wintel, kam přispěl se svým 32procesorovým serverem ES7000 připraveným pro Merced/Itanium, schopným spouštět několik instancí dokonce různých operačních systémů najednou (Windows 2000, Unix). S tímto serverem Unisys předběhl zbytek světa Wintelu zhruba o 18 měsíců.

Unisys se dnes místo pouhé výroby železa a softwaru orientuje na poskytování řešení a služeb. Ani při uvádění e-@ction Content Solutions nebylo výslovně uváděno, na jakém hardwaru toto řešení běží, jaký využívá operační systém a jakou databázi – může jí být třeba tamtéž prezentovaná platforma Oracle 8i interMedia, určená pro správu obsahu e-businessu. Tak jako má automobil čtyři kola, žehlička i televizor pracují na elektřinu ze zásuvky, počítačová platforma se dnes stává nedůležitou. Pro masu uživatelů je důležitý obsah (Internetu), pro poskytovatele obsahu – společnosti služeb –jako třeba pro Autostrade Company, je důležité, aby jim někdo dal řešení. Zde to byl Unisys.

Váš názor Další článek: Hry se opět posunuly o kousek dále

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,