Intel | Procesory | Cofee Lake

Unikly první výsledky výkonu 8jádrového procesoru Coffee Lake S

Připravovaný osmijádrový procesor Coffee Lake S by měl dorazit na trh do konce tohoto roku a už nyní začínají prosakovat informace o jeho výkonu. Jako první se objevily informace o výkonu v programu Cinebench R15. Bohužel není známo, na jakém taktu procesor v tu chvílí běžel, skóre je však velmi slibné, upozornila redakce Wccftech.

a23afa0f-2b17-4c51-a103-036e72e6cd97

Procesor dosáhl na skóre 2 212 bodů, což je zhruba o 350 bodů více než je na základním taktu schopen dodat již vydaný Ryzen 7 2700X, který má nativních 8 jader také.

Naměřené skóre je ovšem trochu podivné, protože převyšuje výkonem i 10jádrový procesor Core i9-7900X. Proto se většina odborných médií domnívá, že byl procesor přetaktován někam na hranici 4 500 MHz, nebo dokonce ještě vyšší. Proto je nutné brát tento výsledek s rezervou a počkat si na další měření, kde bude upřesněna i frekvence procesoru.

Čipy s kódovým označením Coffee Lake-S budou již třetí generací procesorů Intelu založených na 14nm technologii a nastoupí za Kaby Lake S. Budou určeny pro výkonné stolní počítače se socketem LGA-1151 (plus čipset série 300) a poprvé nabídnou osmijádrové provedení, doposud bylo u této řady maximem jader šest.

Diskuze (28) Další článek: Jizva na tváři Marsu: Údolí Marineru může odpovědět na otázku života, vulkanismu a vůbec

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,