Unicorn College - startujeme již v říjnu

Již za několik týdnů zahájí v Praze na Žižkově výuku nová vysoká škola zaměřená na IT a management Unicorn College.

K otevření nové odborné školy specifického zaměření na IT vedl vedení softwarové firmy UNICORN přetrvávající nedostatek kvalifikovaných odborníků na trhu práce, kteří by uměli nejen programovat, ale měli i manažerské vzdělání.

Projekt se začal rodit zhruba před pěti lety. Z původně plánované spolupráce s Vysokou školou manažerské informatiky a ekonomiky, ve které UNICORN získal podíl, nakonec sešlo kvůli malé možnosti zasahovat do osnov a ovlivňovat rozvoj ústavu. UNICORN se proto s partnerskými firmami rozhodl založit vlastní školu.

Zakladatelé školy plánují, že do prvního zahajovacího ročníku by mělo letos nastoupit až 200 studentů, kteří budou v rámci tříletého bakalářského studia navštěvovat dva směry: Systémové inženýrství a informatika a Ekonomika a management. I když je kapacita ročníku z větší části zaplněna, mohou se zájemci o studium zúčastnit ještě posledního přijímacího řízení, které bude 17. září.

Bakalářské studium na Unicorn College by však podle ředitele Marka Beránka nemělo učit lidi, jak se dělá software v Unicornu, ale připravit absolventy tak, aby byli využitelní pro jakoukoliv firmu. Musí tedy znát proces, technologie, předmět podnikání, prostředí zákazníka a musí umět pracovat v týmu. „Současní absolventi znají technologie, malinko proces, ale o zbytku nic nevědí. Poptávka po IT specialistech roste, zakládají se vývojová centra, ale současný počet lidí, kteří jsou schopni zde pracovat, je malý," dodává Beránek.

Učit na škole budou odborníci z praxe. Vedle specialistů z Unicornu se na projektu podílí i školitelé z Burzy cenných papírů Praha nebo ze společností Siemens, Microsoft či Oracle University, což studentům zajistí přísun nejčerstvějších poznatků z oboru. Plánovaná je rovněž spolupráce s dalšími vysokými školami i možnost návazného magisterského či MBA studia na evropských školách.

Partnerem školy je Komerční banka, která nabízí různé výhodné úvěry a studenti budou mít možnost vybrat si z různých způsobů plateb. Školné bude 30.000 korun na semestr, což by podle vedení školy nemělo působit jako odrazující faktor. Díky dohodě Unicornu se společností Siemens a Burzou cenných papírů Praha vznikl stipendijní program pro 50 nejlepších studentů, který se bude přidělovat na základě výsledků v daném ročníku. Navíc 5 nejlepších obdrží nad rámec školného i dalších 10.000,- Kč za semestr. Stipendia pro další semestry budou poskytována podle studijních výsledků z předchozího období.

Škola dosud udělila 15 prospěchových stipendií. O dalších 35 prospěchových a pěti sociálních stipendiích by se mělo rozhodnout při přijímacích řízeních v září.

Bližší informace na www.unicorncollege.cz

Diskuze (11) Další článek: Zářijové záplaty Microsoftu: 4 opravy, z toho 1 kritická

Témata článku: , , , , , , , , ,