Umíte hledat na fóru? A co soukromé zprávy?

Minule jsme si představili jednotlivá fóra a probrali registraci. Dnes si popíšeme hlavní menu, podrobněji si vysvětlíme vyhledávání a řekneme si, k čemu jsou soukromé zprávy. Budeme se věnovat nepoužívanější šabloně ve fóru, kterou je alexisZiveRed. Zkrátka, dáme dohromady ucelený návod na phpBB. Představíme i některé novinky, které na původním phpBB rozhraní nenajdete.
Kapitoly článku

Soukromé zprávy – rychle, pohodlně, anonymně..

Používání soukromých zpráv má několik výhod. Jsou po ruce a nemusíte oslovenému prozrazovat jiné kontaktní údaje, jako ICQ, Skype či e-mail. Můžete pomocí nich komunikovat, aniž by o tom ostatní věděli.

Do svých soukromých zpráv se dostanete přes položku napravo nahoře (u šablony alexisZiveRed). Najdete tam buď položku nemáte nové zprávy, nebo máte x nových zpráv.

Nikdo nepíše..

Koho to zas čerti...

Klepnutím na tuto položku se přepnete do jejich prohlížení.

Soukromé zprávy jsou jakási obdoba e-mailové schránky. Používejte ji také, pokud máte nějaký osobní dotaz na autora některého z příspěvků, nebo chcete probírat něco, co se netýká přímo diskuze a ostatní to nemůže zajímat. A zejména pak k vyřizování osobních účtů.

Přímo z diskuze lze uživateli zprávu zaslat kliknutím na ikonku SZ.

Soukromá zpráva (SZ), ve slovenštině PS nebo PM.

Kapacita schránky je v současné době nastavena na tři sta příspěvků pro každou ze složek.

Zprávy jsou roztříděné na Doručené, Odeslané, Nedoručené a Uložené. První dvě položky jsou jasné, a nic s nimi už nenaděláte. Nedoručená zpráva je ta, kterou jste odeslali, ale adresát ji zatím nevyzvedl. Můžete ji ještě editovat, nebo smazat. Po editování si ji adresát vyzvedne už upravenou.

Rozhraní schránky pro soukromé zprávy.

Upozorňování na příchozí soukromé zprávy popup oknem či do mailu si můžete zapnout v nastavení.

Do složky Uložené můžete přesunout zprávy doručené či odeslané. Dělá se to označením zprávy a klepnutím na uložit označené.

Ukládání soukromé zprávy.

 

Dialogové okno pro zaslání zprávy je téměř stejné jako to pro odeslání příspěvku. Dostanete se na ně buď přes ikonku pod příspěvkem autora, nebo klepnutím na tlačítko nová zpráva (viz. obrázek nahoře).

 

Dialog pro odeslání soukromé zprávy.

 

Zprávu si můžete před odesláním ještě prohlédnout klepnutím na tlačítko náhled. Jakmile jste spokojeni, můžete odeslat.

Příště si vysvětlíme formátování příspěvků a probereme, co je to bbCode a jak se používá.

 

Kapitoly článku

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,