Ukradené údaje o Apple zařízeních: FBI je nevinná

Minulý týden se řešil únik 12 miliónů kódů Apple zařízení s přiřazenými osobními údaji o uživatelích. FBI hned od počátku nějaký únik dementovala, stejně tak Apple popřel, že by nějaké takové údaje dával FBI k dispozici.

Nyní se ukázalo, že data s největší pravděpodobností (přímo 100%) patří společnosti BlueToad. Paul DeHart, CEO společnosti BlueToad, se za incident omluvil po té, co jeho technici stáhli zveřejněná data a porovnali je s firemní databází BlueToad. Míra shody je přesvědčila, že jde opravdu o jejich data. Další analýza určila, že k úniku došlo v uplynulých dvou týdnech, tedy nikoli v březnu, jak uvádí AntiSec.

DeHart nevyloučil, že data byla opravdu ukradnuta z notebooku FBI, protože o způsobu úniku ještě nemá podrobnosti, ale vzhledem určení času krádeže to nehraje moc pro Antisec.

BlueToad pomáhá jiným vytvářet mobilní aplikace, nemá tedy přímo vlastní aplikace, ale její řešení používá na 6000 dalších vývojářů, proto je počet uniklých dat tak vysoký.

Na zdroj v BlueToad upozornil bezpečnostní specialista David Schuetz, který prošel zveřejněné údaje (Apple UDID a jméno zařízení) a našel tam podezřele mnoho zařízení patřících pod BlueToad.

Zdroj: NBC news.

Diskuze (25) Další článek: Spekulace: Apple rozesílá menší MacBook Pro s Retinou i nové iMacy

Témata článku: , , , , , , , , ,