Udělejte si vlastní dobře vypadající vizitky

Mnozí jistě namítnou, že profesionálové mu pěkné vizitky vyrobí bez problémů, ale co takhle trochu využít vlastní kreativitu a zkusit to sami? Je tady nástroj, který to umí dost ulehčit. Jmenuje se Klick-N-View Business Cards a trochu se na něj teď podíváme…

Program pochází ze stolů společnosti MSR Enterprises, Inc. z Texasu a je primárně určen pro tvorbu vizitek ať pro osobní nebo obchodní použití. Jak se s programem pracuje? Při návrhu vizitek se pracuje s objekty, ze kterých jsou logicky nejdůležitější texty. Psaní a úpravě textů je v Klick-N-View Business Cards věnována poměrně slušná pozornost, a tak je pro text k dispozici samostatná paleta pro rychlou úpravy stylů písma, barvy, prokládání znaků, stínování a samozřejmě i případné změny fontu (podporovány jsou TTF i AT1 fonty). Co se týče grafiky, program umí pracovat s několika bitmapovými grafickými formáty včetně WMF a PSD. Kreslící možnosti integrovaného grafického editoru se sice nedají srovnávat s možnostmi klasických vektorových kreslících programů, přesto jsou ale kreslící nástroje v Klick-N-View Business Cards na poměry tohoto typu programů nadstandardní.

Vizitky nemusíte kreslit nebo vytvářet úplně od začátku, můžete totiž využít galerii šablon, pomocí kterých lze měnit pozadí, grafiku ve vizitce, ozdobné okraje apod. S programem dostanete několik desítek šablon, nutno však přiznat, že hodně z nich je dost kýčovitých a těch opravdu seriózních šablon je dost málo. Protože si ale šablonu můžete vytvořit a uložit přímo z programu, není problém nadefinovat si "něco pořádného". To vám samozřejmě nebrání podívat se na stránky programu, kde naleznete několik desítek dalších šablon, fontů a ostatních doplňků. Na domovských stránkách také naleznete on-line výuku.

Podobně jako každý profesionální program na tvorbu vizitek obsahuje Klick-N-View Business Cards jednodušší databázový modul, do něhož lze nadefinovat libovolné množství textových informací použitých ve vizitkách a použít je pak v jednotlivých předlohách. Co se tisku vizitek týče, nemá vlastnosti a funkce jako konkurenční programy, ale dá se směle použít, i když je jeho ovládání poněkud strohé.

Celkově se ale program tváří jako užitečný pomocník, který se jistě nemá za co stydět, a za svou cenu 23,95 USD vypadá jako dobrá volba. Pak už jen stačí kvalitnější tiskárna a je to… Program si lze samozřejmě také vyzkoušet, instalační soubor, který lze stáhnout, má velikost 2,54 MB.

Diskuze (1) Další článek: PCtuning: Thoroughbred v naši laboratoři

Témata článku: , , , , , , ,