Účtování za Internet 99: nepořádek nebo podvod?

Společnost SkyNet dostala poněkud znepokojivou fakturu za služby Internet 99, i někteří uživatelé hlásí podezřelé údaje na svých účtech. Nejste mezi nimi?

Tarif Internet99 je sice relativně nová služba, nicméně by na ni měl být SPT Telecom připraven, když už ji nabízí svým zákazníkům. V poslední době se ale množí reklamace, že náš monopolní telefonní operátor si účtuje občas mnohonásobně více, než uvádí oficiální ceník.

Od brněnského poskytovatele Internetu, firmy SkyNet, jsme dostali zajímavou tiskovou zprávu. Stručně: na čísle pro Internet 99 napočítal SPT Telecom SkyNetu 96 tisíc, včetně meziměstského a mezinárodního hovorného. S principem reklamací u SPT Telecom – nejdřív zaplať, potom reklamuj – je situace nepříliš povzbudivá. Navíc podobné ohlasy jsou i od běžných uživatelů tarifu Internet 99.

Naštěstí existuje řada programů, které dokáží měřit, na kolik vás připojení modemem k Internetu přijde. Patří mezi ně například Pokladna a nebo Connection Meter. Tyto programy ale změří to, co by měl SPT Telecom účtovat podle ceníku. A to se může občas lišit od toho, co opravdu přijde na vyúčtování. Má osobní zkušenost je taková, že na účtu se už několikrát objevila cifra až příliš se lišící od té naměřené.

Nakonec je možné se jen ptát: jedná se o neschopnost a nebo o vychytralé obohacování? Pevně věřím, že jde o náhodné chyby, které se postupem času odstraní. To by o tom ale museli pracovníci něco vědět a neměli by se stávat excesy uvedené ve výše odkazované tiskové zprávě.

Diskuze (2) Další článek: Novodobá závislost jménem IRC

Témata článku: , , , ,