Vzdělávání | Škola | Ostrava

Učitelé už nevystačí jen s tabulí a křídou. Přijďte se podívat, jak využívají moderní technologie

Máte ze školních let zafixovanou postavu učitele jako někoho, kdo stojí před tabulí s křídou v ruce a monotónně vykládá látku? Konference UČITEL – VÝUKA – INOVACE s podtitulem „Učíme moderně“, pořádaná pod záštitou Pedagogické fakulty Ostravské univerzity, nabídne již tuto sobotu jedinečný pohled pod pokličku moderního vzdělávání.

Na akci, která je otevřená široké (tj. nikoli výhradně pedagogické) veřejnosti, vystoupí jedenáct lektorů z celé České republiky. V sérii přednášek a workshopů se podělí o své zkušenosti s moderními technologiemi a tipy a triky pro jejich praktické nasazení a využití ve výuce.

Učíme moderně

Konference, plná workshopů, zábavy a digitálních technologií, proběhne v sobotu 25. března od 8:30 v budově Pedagogické fakulty Ostravské univerzity (Fráni Šrámka 3, Ostrava-Mariánské Hory). Vstup je zcela zdarma – jedinou (naprosto nezbytnou) podmínkou pro účast je registrace.

Na akci se můžete například dozvědět o možnostech využití iPadů ve výuce či jak se postarat o jejich vzdálenou správu. Dalším zajímavým tématem je algoritmizace a programování – jak naučit děti logicky myslet a rozvíjet jejich kreativitu tvorbou vlastních interaktivních příběhů.

Samozřejmě nemůže chybět fenomén současnosti – umělá inteligence. I tu už moderní pedagogové využívají při vzdělávání, a jak ukázala online akce „DigiDay EDU #13 - Umělá inteligence ve výuce i v denní práci učitele“, dokážou být v tomto směru velice kreativní.

Připraveno je bezmála dvacet workshopů pokrývajících témata, jako je digitální didaktika, aplikace Freeform a Canva, programovací jazyk ScratchJr nebo odlehčeněji pojaté téma tabletů na párty. Podrobný program celé akce najdete na webu Učíme moderně.cz.

Téma: Programování pro děti

programovaniprodeti.jpgAlgoritmické myšlení, logické uvažování, dovednost analyzovat problém a najít jeho řešení… to se hodí už dnes a do budoucna budou tyto schopnosti čím dál důležitější. Zábavnou formou se k nim vyplatí vést i děti. Sledujeme pro vás dostupné nástroje, stavebnice, služby a postupy.

Doporučujeme speciál Computeru Programování pro děti. Za 99 Kč si ho můžete objednat online a během několika dnů vám dorazí do poštovní schránky.

Diskuze (10) Další článek: Dell vyrobil první notebook s Windows a armovým procesorem. Ani moc nestojí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,