Ubiquiti chce do domácností. Představilo Wi-Fi router Amplifi, který je sexy

Výrobce síťových podnikových prvků Ubiquiti hodlá zabojovat i o domácí sektor, a proto představil nový Wi-Fi router s dvojicí extenderů Amplifi. A kdo zná Ubiquiti, dobře ví, že ani Amplifi nebude vypadat jako každý jiný router, ale že výrobci půjde také o design.

231667454 245650142
Malá základna routeru s kulatým displejem a extender do elektrické zásuvky

Výsledkem je malá bílá krychlička s velkým kulatým displejem. Dva extendery pro rozšíření signálu do míst, kde je slabé pokrytí, pak mají podobu bílých antének s LED indikátorem, které připojíte přímo do zásuvky.

Samozřejmostí je 802.11ac, nastavení a správa routeru pomocí aplikace pro chytrý mobilní telefon a výrobce plánuje vedle základní verze za 199 dolarů také dvě další verze LR (299 USD) a HD (349 USD) určené pro delší dosah, respektive lepší propustnost.

Jelikož je Wi-Fi router už z principu vlastně docela nudná věc, výrobci se pokoušejí najít způsob, jak více zaujmout domácího uživatele. Jedni to zkoušejí výraznými externími anténami, protože u mnohých navozují představu automaticky lepšího signálu. Jiní to zkoušejí pomocí čísel na krabičce a slibují obrovské teoretické přenosové rychlosti, ačkoliv ty reálné jsou na běžném domácím počítači mnohem nižší.

No a pak se tu začínají objevovat tací – zejména na Kickstarteru, kteří chtějí proměnit domácí router ve stylový doplněk, který nebudete schovávat kamsi za skříň, ale naopak hrdě vystavíte všem na oči, aniž by si o vás mysleli, že jste nepoučitelný geek. Jedním z nich bude i Amplifi, za kterým zároveň nestojí skupina crowdfundingových nadšenců, ale tradiční a zkušený výrobce.

Diskuze (26) Další článek: Pohledzvlaku.cz: Projeďte se po Česku jako mašinfíra

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,