Uber | Sdílená ekonomika

Uber experimentuje se zvláštní slevou pro ty, kteří moc nespěchají

Uber podle šuškandy na internetu koketuje se zvláštní slevou. Pokud si počkáte na příjezd o pár minut déle, cena může klesnout až o pár desítek procent.

Na testování funkce upozornil server Quartz. Všiml si tweetu zaměstnance Uberu, ve kterém byl snímek obrazovky s rozepsanými různými sazbami, pokud člověk pár minut počká. Konkrétně šlo o to, že jízda v 16:56 stála 10,18 dolarů, zatímco jízda v 17:00 8,15 dolarů, tedy o 25 procent méně. Na obrazovce bylo i velké upozornění „ceny v 17:00 jsou nižší“.

Tweet byl od té doby smazán, proto server kontaktoval zástupce společnosti a ten potvrdil, že Uber skutečně podobnou funkci chystá. Zatím je v rané fázi testování, proto o ní společnost nikde nemluvila. Aktuálně testy probíhají jen mezi zaměstnanci Uberu a jen v San Franciscu a Los Angeles. Jestli se rozšíří i mezi širokou veřejnost, záleží na výsledcích celého procesu.

Mluvčí společnosti nicméně uvedl, že levné jízdné je základ celého principu Uberu. „Dostupnost je hlavní důvod, proč si lidé vybírají sdílené jízdné a proto interně testujeme způsob, jak ušetřit peníze výměnou za pozdější vyzvednutí,“ vysvětloval mluvčí. Zní tak docela reálně, že se k nám něco podobného skutečně dostane. Jen není jasné, jestli by se sleva zvedala s délkou čekaní.

Váš názor Další článek: Nový robot dokáže odebírat krev ze žíly a testovat ji

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,