Potraviny | Jídlo | Uber Eats

Uber Eats přidává možnost podpořit restaurace v krizi mimořádným příspěvkem

Pandemie koronaviru se negativně promítá do ekonomické situace celé řady podniků. Mezi nejvíce postižené patří restaurace, kterým výrazně klesl počet hostů a v některých zemích, včetně Česka, byly nařízením úplně zavřeny. Celý byznys tak v současnosti stojí především na výdejích z okének a rozvozech.

K nejvýznamnějším službám, zajišťujícím rozvoz pokrmů z restaurací, patří Uber Eats, jež u nás zatím působí pouze v rámci hlavního města. Firma v nejvíce postiženém New Yorku nabízí možnost podpořit lokální podniky mimořádným příspěvkem ve výši dvou dolarů (cca 51 korun). Po zaběhnutí je plánováno rozšíření této funkce do dalších měst USA i globálně.

Podpora pro restaurace

Zákazníkům je při placení objednávky k dispozici tlačítko či zatržítko, jehož aktivací mohou navýšit částku o již zmíněné dva dolary. Dobrovolným příspěvkem tak pomohou svému oblíbenému podniku v této složité době. Firma garantuje, že restaurace dostane celou věnovanou částku.

Podporu restaurací však Uber Eats nenechává jen na klientech, ale sám se také aktivně zapojuje. Kromě toho, že vložil do fondu Restaurant Employee Relief Fund, který pomáhá zaměstnancům pracujícím v restauracích, dva miliony dolarů, míní za každý darovaný dolar od zákazníků přidat jeden ze svého.

V březnu provozovatel rozvozové služby oznámil, že se v rámci pomoci restauracím vzdá svých poplatků, které inkasuje za doručení objednávek. Tento krok se týká více než 100 000 podniků na území Spojených států a Kanady. Firma se také zavázala k bezplatnému doručení 300 000 jídel zdravotnickým pracovníkům v první linii.

Pomoc zaměstnancům v nouzi

Za fondem Restaurant Employee Relief Fund stojí Národní asociace restaurací s více než stoletou historií, která zastupuje přes půl milionu podniků. Zaměstnanci, kterých se nějakým způsobem dotkla pandemie nového koronaviru, mohou požádat o finanční příspěvek.

Peníze jim budou vyplaceny v nejbližším možném termínu a mají pomoci jak těm, kterým byl snížen plat, tak i zaměstnancům, kteří kvůli pandemii přišli o práci. Předpokládaná výše vyplácené částky se pohybuje kolem 500 amerických dolarů, což je v přepočtu asi 12 800 Kč.

Koronavirus online

Váš názor Další článek: Uzavřené školy mohou lidstvu prospět. Isaac Newton díky tomu vynalezl gravitační zákony

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,