Hardware | Intel | Procesory | Čipy

Tyhle procesory se Intelu nepovedly: Kaby Lake-X pro LGA 2066 končí, není o ně zájem

Když Intel uvedl soket LGA-2066, mnoho lidí kroutilo hlavou nad nabídkou k tomu uvedených procesorů Kaby Lake-X. V té době to nedávalo žádnou logiku, hlavně s přihlédnutím k výsledné ceně procesorů a základní desky. Kdo totiž kupoval nativní čtyřjádro, šel buď do levnějšího a rozšířenějšího soketu 1151 s procesorem Kaby Lake, později Coffee Lake, nebo do levnějšího procesoru Ryzen na soketu AM4. A ani po roce nemají tyto čipy co říct, a tak Intel po roce s jejich prodejem končí.

Tím hlavním důvodem je zjevně nezájem o tyto procesory mezi zákazníky. Procesory se nijak zásadně nelišily od modelů postavených na platformě 1151, přitom jejich nasazení vyžadovalo citelně vyšší investici. Na klesajícím zájmu se mohlo podepsat i uvedení konkurenčních procesorů Ryzen od AMD, které přinesly vícejádrové procesory za atraktivnější ceny.

KabylakeX.png

Modely Core i7-7740X a Core i5-7640X tedy už brzy v obchodech neuvidíte a jejich podpora už nebude zahrnuta ani v budoucích deskách, které brzy dorazí na trh. Intel tedy nechává za touto generací procesorů velmi tlustou čáru a již se k nim ani nechce vracet.

Zdroj: Intel

Diskuze (4) Další článek: Nvidia má problém, čipy Tegra mají bezpečnostní díru a nejde opravit

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,