Týden Živě: Život v oblacích a pitva

Diskuze čtenářů k článku

18. 10. 2010 10:56

RUBY ... neni framework )

Framework je treba Citrix, SAP/R3, QT ... a jine mene zname ))

je treba si ujasnic to je to prog. jazyk ... jedno zada interpretovany, toolkit (GTK, QT, wxWindows) a framework (Citrix, SAP, QT)

v jazyce se pisi aplikace )

toolkit zobrazuje okynka, talictka etc.

Framework je klient server arch, kde vse bezi na serveru a tenky klient jen prenasi gest, obrazovky, ale muze mit i sve vlastni toolkity a muze pripojovat dalsi jazyky, ale muze mit i svuj ... tedy zjednodusene tenky client, kde kdyz dam uzivateli kalkulacku misto IS ... tak tam ma kalkulacku )

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 19:03

Mě spíš zaujala zmínka o www.onlive.com, díval jsem se i na videa jak ta služba běží a nevypadá to vůbec špatně, prostě si koupíte hru a k vám běží jen obrazová data nepotřebujete žádný nadupaný PC. V tomhle vidím budoucnost ale že bych někomu dával svoje data to ne na to lidé ještě nejsou připravení.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
18. 10. 2010 06:17

A až "budeš připraven", tak dáš?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 18:10

Pitva - nebyl to náhodou ALL-in-One MSI Net On AP19x0 ? Taky už jsem jeden pitval ;)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
17. 10. 2010 13:59

Cloud Budoucnot - docela šok pro mě. Nerikam negativni. Spis to hodne meni pohled na svet. Zvlast z hlediska Internetového pripojeni. Uz potreba ADSL znamena Doma nebo v Praci. Wifi Hotspoty sou dneska bida a nejen v rychlosti takze na ven se hodi vice mobilni pripojeni nez nahodne Wifi site. Co se tyce Cloudu nebylo by mobilni pripojeni dobre. To znamena ze Stolni PC/Notebook s Cloudy na pevnych mistech s rychlym ADSL a na mobilni opravdu prejit na Androidy a iOS at uz sou to HTC nebo iPhony, Galaxy Taby a iPady, A notebooky opravdu budou slouzit jen jako monitor do internetu s rychlym pripojenim smoznosti prenaseni? pokud nebude potreba vykony HW nebudou potreba Stolní PC uz vubec? nebudou mit zadnou vyhodu? Jako myslim ze ADSL s Wifi je dobry akorad na doma na hrani her pres Konzole typu PS3 Wii nebo DS Online. A jinak rychle pripojeni zatim nejak nepotrebuji, uz moc nestahuju protoze na to nemam cas ani chut. A na pocitaci hlavne striham videa, upravuji fotky a spravuji knihovnu hudby (iTunes) plus tedy mam spoustu fotek hudby atd na disku. Jaka je tedy budoucnost? Notebook na doma na praci. iPhone do kapsy a iPad 3G na cesty? Doma ADSL v iPhonu i v iPadu 3G sit. Hm? Kdyz nebude potreba vykon PC ale vykon ADSL tak staci notebook ne? Coz mi stejne prijde divne vzhledem k vyrobcum PC a procesorů grafickych karet atd. Nikdo nebude muset tunit ale budou se kupovat kvalitni Routery?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 14:16

s tim Cloudem maji tak trochu pravdu - akorat se moc asi divali na

STAR TREK

bude to trvat o hodne dele, nicmene za 10 let uz budou existovat prvni vlastovky kde to jakztak pro pokusne ucely mozna bude fungovat

a az to bude fungovat tak to ja bych se moc neradoval - to uz nebudete moc pouzivat ilegalni windows zadarmo !

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
17. 10. 2010 14:43

A jeste se nabizi velice DULEZITE tema jestli by v Cloud Budoucnosti zalozene na rychlem internetu nemel vetsi uspech neco jako Google TV misto PC nebo Notebooku. Protoze pak uz byste nepotrebovali ani stůl :) A bylo by to asi lepsi reseni kdyz by nebyl potreba výkon . Ale jen ADSL. Hm?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 17:32

ve vzdalene budoucnosti to bude stejne vsecko vysilane rovnou do mozku

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 17:49

v tom případě by už fakt chtělo zavýst ten ladik-blocker :D

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
17. 10. 2010 12:21

Pěkný díl vážně se těším až bude zima a doufám že budete natáčet Týden Živě když bude venku sněžit. Sice to bude odlákávat pozornost, ale bude to vypadat pěkně :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 11:21

kuba dobře "doplňuje" honzu při cloudech, btw. cloud z hlediska centralizace výkonu a delokalizace vlastních prostředků už není tak veselé téma

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 11:05

Tak ty anonymní papírový nálepky snad už konečně zavřeli hubu všem věčným rejpalům. Klobouk dolů pánové.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 09:43

Podle mne je absolutní cloud computing, tak, jak jste jej v pátek rozebírali, cesta nikam. Jak už padlo, vypadne internet a k informacím "v počítači" se nedostanete. Ani k dokumentu. Ani k obrázku. Ani k MP3. Dále taky - na živě a všude se plive na facebook, jak sbírá data a bůh ví co... a pak se fandí cloud computingu, kde jsou veškerá data (a že jich je daleko víc, než na FB) na soustavě počítačů a to, co máte na stole, funguje pouze jako televizor s možností odesílání instrukcí skrze myš, klávesnici, atd.?

Dále je tam opět hledisko vytížení internetu. Dobrá, vezmu to tak, že pokud do deseti let zhruba zvýšíme rychlost internetu zrhuba stotisíckrát, bude možné masové rozšíření cloud systémů. Ale až tam budeme, kdo zaručí, že poskytovatelé připojení nezačnou mít "existenciální" problémy a cena připojení nebude ročně vzrůstat podobně jako ceny elektřiny, plynu, apod.? Takhle platíte pouze za SW a HW řešení, připojené k internetu za pár stovek. Potom si zaplatíte HW a budete platit spoustu kačáků za připojení, tudíž nakonec stejně budete v minusu.

Technickým světem cloumají trendy, ať grafice, nebo přístupu k produktu. Cloud computing ale podle mého názoru spíše snahou sbírat čím dál tím větší objem dat. Navíc je svým principem cloud computing spíš zpátečnický, ač řeší daný úkol nadčasovou metodou.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
17. 10. 2010 11:55

...a predstavte si tu obrovskou masu dat, kterou nashromazdi celej svet...z toho tri ctvrtiny budou duplikovane, z toho 2/5 triplikovane nemo i mozna milionifikovane...napr. filmy...kazdy spravny ITckar ma na stole minimalne 1 externi HDD, pripadne ve skrini vezicku z hardisku...zhruba tak 1 - 2 TiB zaberaju filmy...ted kdyz to nahraje do cloudu, tak bude mit dobry pocit...a presne ty filmy si tam nahraje napr. jeho soused...to je 2x take mnozstvi dat, jake by bylo potreba, cili bylo by treba zavest nejaky overovaci mechanismus, ktery by podle identifikatoru souboru zjistil, jestli uz rovnaky soubor nebyl nahrany. Pokud ano, nebude ho treba znovu nahravat, pouze se povoli pristup k uz nahranemu souboru uzivatelum, kteri se pokouseji ho znova nahravat...ale to jsem vlastne odbocil od puvodni myslenky...jde o to ze kdyz ma kazdy doma minimalne 1 PC (v nasi domacnosti je jich dokonce 7), na internet je pripojenych pres 2 - 3 miliardy lidi a kazdy z nich ma 1TiB dat, tak to znamena, ze do cloudu se nahraje kolem dvou miliard TiB co po prepoctu na zebibajty cini 2 ZiB...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 08:50

Jsem také zastánce cloud computingu. Vlastním více zařízení (2x notebook + 1 PC) a synchronizace byla vždy problém. Nyní jsem poštu z pěti účtů (2x gmail, 2x vlastní doména na google apps, hotmail) sloučil pod hlavičku jedné z domén a vyloučil naprosto desktop mail klienta. Pro upozornění mám Gmail notifier Plus for W7 a funguje to lépe a daleko rychleji než klasický klient. Při trošce nastavování se přihlašuji do jednoho webového rozhraní a jsem schopen obsloužit všech 5 účtů stejně, jako bych se přihlásil do každého z nich na střídačku. Všechna odeslaná pošta, všechna přijatá, odpověď vždy podle toho na který účet to původně došlo je automaticky nastavena ... super. Videa posílám na Youtube (soukromá), fotky na google galerii a ostatní dokumenty Dropbox. Jak budu rád za toto řešení, když mi klekne notebook nebo budu muset přeinstalovat OS. Otázka uvedení osobních dat do původního stavu je instalace Dropbox klienta a přihlášení se na mail pomocí prohlížeče.

Problém vidím v tom, že dnešní doba směřuje k maximální přenosnosti a mobilní internet u nás nevypadá, že by v nejbližší době dohnal alespoň stávající pevné varianty. Nemáme zde Google, který by stavěl opravdu vysokorychlostní linky s následným propojením na bezdrátovou technologii.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 09:45

V tomto případě má ale strana, která vyrábí daný software, hesla ke všem vašim účtům. Taky hledisko :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 08:47

Cloud: Z toho je taky koukam dobrej buzz-word. Ale aspon odborni novinari by to marketingove nadseni mohli trochu korigovat Je to proste jen klasicka evoluce - na Citrixu jsem delal na vzdalenych aplikacich, ktere bezeli nekde na druhym konci Evropy urcite uz tak v 2007. Ostatne Terminal Services ve Windows jsou uz minimalne od verze 2000! A na Linuxu s XWindow (nejsem odbornik), tak tam je to snad "vzdalena plocha" uz primo z definice, ne?

Skype: Pokud to budou chtit pozicovat jako konkurenci pro treba prave ten Lync, tak jedine dobre - tam urcite penize jsou. Jen budou trochu handicapovani, ze k tomu nemaji plnohodnotny e-mail, takze nemuzou nabidnout komplexni reseni.. no uvidime.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 08:46

Cloud computing:

Na internetu je právě dobrý jeho decentralizovaný systém. Kdežto Cloud je centralizace (tzn. cesta zpět do dob komunismu). A co je centralizované, to není svobodné, prosperující a je to omezované, regulované a lehce zneužitelné.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 09:11

Naopak, cloud nahradza centralizovane ulozisko dat a centralizovanie spracovanie, ktore je teraz tvoje PC. Ked to bude v cloude, nebude to na jednom serveri ale na tisickach serverov. Bude to zastresene jednou firmou - to je jedina centralizacia. Ale ta firma bude nieco ako dnes elektrarne - iste zisky a takmer nulova sanca krachu + moznost vsetky svoje data preniest inam.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 09:22

Samozřejmě z pohledu dat dojde k decentralizaci, ale právě že to bude pod jednou firmou, která bude mít moc udělat téměř cokoliv a diktovat si různé podmínky, mi nepřijde až tak dobrý. A pak taky znějakého důvodu vypadne celá servrovna a celý svět je v háji (což samozř. není moc pravděpodobné)....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 08:27

Podle mého názoru nemá u nás cloud v takové míře u běžných uživatelů smysl vzhledem ke kvalitě konektivity u nás. Co by mohlo mít ale smysl je ve firemních prostředích v sítích LAN/WAN, cloud v podobě Virtual Desktops nebo Remote Apps. Tam je zabezpečena funkčnost prostředí a nezávilost na službách třetích stran.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 04:16

z gramatikou jsem si práci rozhodně nedal tak si nechte plane kecy

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 16:18

To není o práci, když víš, co napsat do slova vidět nebo vizionář, tak o tom nemusíš přemýšlet. Působí to dost otřesně. Jinak máš ale pravdu, taky se mi cloud idea nelíbí. Časem by to taky mohlo dopadnout tak, že uložení dat mimo cloud bude trestný čin. V rámci boje proti terorismu musíme mít přece nad občanem 100% kontrolu, no ne?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
18. 10. 2010 06:14

Snad tenhle tvůj přispěvek nečtou mocní tohoto světa. Ještě by se mohli v rámci utužení demokracie inspirovat

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
18. 10. 2010 15:52

Ono stačí si zahrát hru Moment of Silence. Tam už mají jediné informace na vládou kontrolovaném internetu a papírové knihy jsou zakázané. Jednou to tak skončí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 03:31

ohledně toho mít vše uložené v cloudu nekde na vedlejším serveru ne vubec taková informace se my hnusí opravdu a tom mám sotva 20 let v tom nevydím žádně vyzionárřství pořád se tady rozrustají zakony o ochrane dat a tak pak by se ta všechna uložená data kontrolovla do puntiku a pkud by nebyl desktop tak by z tím nemohl nikdo nic udělat vubec toto neberu a ta vyze se my ani trochu nelíbí od mala jsem fanouškem sci-fi ale toto fakt ne

to už zavání apsolutní kontrolou dat což by v případě cloudu nebylo daleko nikdy fakt ne !

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 03:22

ohledne tech her přes cloud jasne beru že by všchno počítali sersrvery ale o online hrách nebyla ani zmnka což by stream hry a stream proste do hraciho srveru byl dvojnasobny tak my ted poveste jak by to vypadalo když běžně haraji na serverech z ping 80

ja v tom vydím dvojnásobnou zátěž linky takže asi 160 ms což je u FPS online nehratelné !

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
17. 10. 2010 01:48

vyborny joke s notebookmi!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 01:24

Nevyhody Cloud computingu:

1. aby sa to dalo pouzit musia byt plne funkcne 3 veci: uzivatelov PC, internetove pripojenie, Cloud servery

2. Licencie SW - uzivatel pouzivajuci aplikacie z Cloudu bude (mozno) nuteny znova kupit licencie na SW ktory uz ma kupeny na lokalnom PC

3. Sposob licencii - je dost mozne ze softwarove firmy sa budu snazit ziskat viac penazi za SW nez pri desktopovych programoch.

Napr. tym ze budu predavat SW ako sluzbu tzn. to co zaplatim za desktop SW navzdy, budu chciet v pripade Cloud SW na rok ako predplatne.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 02:33

cloud je sracka, uz len predstava tej zavislosti, FUJ! Clovek by sa mal snazit byt co najmenej zavisli od druhych.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 02:37

mam tam gramaticky chybu, kto ju najde, ma u mna znak ¤

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
17. 10. 2010 02:44

zavislY ...a mimochodom...predstavte si, ze budu chtit jit na facebook. Zapnu pc, pripojim se cez net na cloud, otevru si prohlizec do ktereho zadam fb.com a ten mne pripoji cez net na fb...jednoduse to ke mne pojede na dva krat cez server, coz je dost nepohodlne a podle mne i zbytecne...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 03:08

a este Cech! mas ¤ (univerzalny symbol pre menu)!!!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
17. 10. 2010 03:51

...nejsem cech, ale na ceskych portalech pisi cesky...taky bych ocenil, kdyz cech prijde na slovensky portal, aby psal po slovensky...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 10:32

Nechci tě strašit, ale opravdu by jsi to chtěl číst.

Možná ty by jsi to pochopil, zdá se že umíš dobře česky, ostatní by si mysleli, že to psal nějaký slovenský Ladislav Schovánek.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 01:03

Konec pěkný, to se mi líbilo, děkuji.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 00:57

Co to je Telekom?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
17. 10. 2010 01:02

...to je kombajn jak tele...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 00:27

Je poznat ze je to Acer lebo tie maju na kryte LCD napisane "Signal UP"

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 09:29

A podla velkosti a materialu krytu displeja je poznat, ze sa jedna o model Acer TimelineX 3820TG.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 12:53

Ja som spoznal, že je to Acer podľa textu na nálepke.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět

Nějak si nedokážu představit zmiňované hraní her "z cloudu". Pokud za hranici plynulosti považuji 30fps, muselo by ke mně téct 122 880 000 obrazových bodů každou sekundu (2560*1600*30)? Pokud ano, chtěl bych vidět to ADSL, které by si s tím poradilo. A co odezvy? Když občas vidím, jak to "jede" v některých wifi sítích na vesnicích apod., tak už vidím, že v Half-Life ze mě bude zombie ještě dřív, než mi z cloudu přiteče obraz headcraba.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
redaktor Živě.cz | 17. 10. 2010 00:36

Komprese, interpolace, mensi nativni rozliseni. Jako kdyz koukate na HD video na Youtube.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět

No, radši budu doufat, že se toho nedožiju. Já si radši dopřeju kvalitní obraz a prakticky nulovou odezvu (byť za cenu toho, že budu muset mít vlastní výkonný hardware a OS), než abych koukal na nějakou mazanici a při prvním lagu při hraní F1 2010 skončil s uraženým kolem ve štěrku, protože se holt někde zpozdil ten paket, kde jsem šlápnul na brzdu...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 01:36

K Youtube videam:

vedeli ste ze Youtube dropuje jednotlive framy u videi a tiez ze dost kolisa FPS (od cca 19 do 27) ?

Da sa to overit u niektorych videi kliknutim na Show video info (pravym tlacidlom).

http://img813.imageshack.us/img813/3900/youtubedetail... ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 05:41

No, ale podle, toho když si ty Videa, z INTERNETových stránek, a to no tak, více viz. tady: http://www.yotube.cz... ,tak a to tak, si to, třeba, užij, tak to podle toho zrovna, moc nevypadá, když, si pak ty videa, stáhneš, tak zase, ale mají Normální počet, snímků za Vteřinu, tak kdo-ví, jak to je, tedy!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 05:08

Komprese uz opet zvysuje latenci, stejne tak jako nasledna dekomprese na terminalu. Pro online hrace napr counter-strike kteri skudli kazdou ms latence a fps honi ke 100Hz aby byl obraz co nejplynulejsi to nebude ten pravy salek kavy.

A ke cloudum na desktopech... myslim si, ze pro bezne domaci uzivatele kteri sleduji na svem domacim pc filmy z dvd, strihaji si sve domaci hd video, hraji hry je to hodne nepouzitelne. Uplatneni bych videl ve firmach, stejne jak jste zminil vy. Datova narocnost pro internetovou sit by take neskutecne narostla. Pouhym prohlizenim webu s prostym textem by se misto radu kB, musely prenaset MB dat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
17. 10. 2010 09:16

Firmy budou těžko nadšené z ukládání svých informací kdesi neznámo kde.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 09:50

Firmy mohou mít svůj vlastní cloud. Dovedu si představit, že mezinárodní firma se sídlem v Americe má svůj cloud taktéž v Americe ve své centrále a připojují se k němu ostatní pobočky z celého světa.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 14:14

a reknete mi kde ja muzu stahnou alespon nejake pokusne filmy s vetsim rozlisenim nez

je FULL HD

?

?

?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 09:51

Pak ale na tu dekompresi budete muset mít zas nějaký program a tím pádem i OS.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
17. 10. 2010 00:36

...mozna napisi blbost, ale kdyz dnes zvladnu prumernym internetem od T-Comu sledovat plynule video na 480p, coz je kvalita dostacujici, tak pri optimalizovani na tuto kvalitu by to nemel byt problem. Spis mne sere ta nizka rychlost uploadu pro bezne zakazniky...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
redaktor Živě.cz | 17. 10. 2010 00:54

Ja verim, ze za deset let bude asymetricky internet minulost. Nebo to bude jen teoreticka asymetrie jako na jakemkoliv ulozisti. Az bude rychlost internetoveho cteni 10 Gb a zapisu 1 Gb, asymetrie nas prestane trapit . Doma mam upload 10 Mb... Pred deseti lety to bylo v domacich podminkach 200-400x pomalejsi.

Spis nez rychlosti se bojim latence ve smyslu komunikacni rezie. Internet stoji na tolika vrstvach protokolu, ze s takovou nikdy nebude tak rychly jako disk. Ke vsemu i s vysokou rychlosti nikdy nebudete mit jistotu rychle cesty. Rychlost garantuje leda ISP ve sve vlastni siti. Nikoliv treba webovy server na jine siti, nebo kdesi za oceanem.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
19. 10. 2010 21:23

Už niekoľko rokov mám internetovú prípojku, u ktorej neviem, čo to je asynchrónne pripojenie.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 01:50

http://www.sector.sk/novinka/55125/analyza_onl... ...

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-v... ...

"The 24-bit RGB format is gone in exchange for the same YUV 4:2:0 pixel format used by Blu-ray."

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
17. 10. 2010 00:16

...já jsem ho rozluštil...bylo tam napsaný něco ve smyslu "Tohle je papírový notebook." ...jinak taky musim ocenit jak jste to temi cedulkami hezky vyresili...a ted k podstate veci...predstavte si, kdyz vsechno bude v cloudu, co se stane, kdyz nastane vypadek internetu...bude to neco takoveho, jako kdyby vypadl proud...protoze notebooky jsou schopny fungovat jistou dobu bez proudu, bude Vam notebook sice se schopnosti fungovat bez prudu i tak naprd, protoze do cloudu se clovek nedostane...to je jedna z nejvetsich nevyhod (dle meho nazoru) celeho cloudu...druha vec je, ze vypadky internetu v dnesni dobe jsou velice zridka...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
17. 10. 2010 00:20

Inak dobre som sa zasmial na tej nalepke na notebooku :D

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
17. 10. 2010 00:26

Zajímavý názor, co by na něj asi tak řekl pan Sedlák ?

Jinak díl pobavil, jen tak dál !

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
redaktor Živě.cz | 17. 10. 2010 00:26

Kdyz dnes vypadne proud, take jste v koncich (doma nemam ani jednu svicku). Kamsi ke cloudu to asi smeruje, ale neni to jen problem technicky. I pravni, spolecensky aj. V pristich letech se nas to netyka, kdo ale vi, jak bude internet vypadat za 15 let? V roce 1995 by me ani ve snu nenapadlo, ze budu na pocitaci koukat na filmy... Natoz streamovane pres jakousi svetovou sit. Patnact let je v IT jako 50 let v jinem oboru. Tuto zpravu pisu na mobilu. Ani to by me nenapadlo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
17. 10. 2010 00:32

Je zajímavé, že web Android generuje jako Linux a prohlížeč jako Safari?!

Nebo na telefonu testujete linux (nexusu?)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
redaktor Živě.cz | 17. 10. 2010 00:37

Ano, zmenu ikonek uz davno urguji. Jsem ale pouhy redaktor, nikoliv programator Zive.cz

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 11:10

Az budete nekdo zase urgovat nejakou zmenu, tak se primluvte i za volitelne filtrovani prispevku Ladika. Ve vychozim stavu to muze byt i zapnute .

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 12:50

me by zajimalo jakou verzi a hlavne jak jste nacpal android na laptop :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
17. 10. 2010 12:51

Tak za urgenicu na zmenu ikoniek aj pre mobilné platformy (nie len Android) sa pripájam aj ja a to všetkými desiatimi.

A je to problém programátorov? Pre nich je to robota na chvíľku. Nepotrebujú oni skôr 'príkaz' zhora? :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 17:27

Android je vlastne Linux a jeho prehliadač je založený na WebKit od Applu. Preto tie ikony.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 05:35

Proč Kubo, přece, v Září 1995, na Sestavě s Intel Pentium 133 MHz, za asi tak 133 000 Kč vč. DPH, nebo kolik to přesně, bylo, už nějaké, slabší Videa, šly, a přece, bylo jasné, že výkony počítačů, půjdou časem, na-horu, takže se to bude, už asi jenom, zlepšovat, no vidíš, a u Procesoru Intel Celeron, na Frekvenci, asi tak 800 MHz, do SOCKETu 370, tak tam jsem přidal, Grafickou Kartu ATI Radeon HD2600Pro, s asi tak, tou 128-Bit. sběrnicí, do SLOTu AGP 8x, a on pak i ten procesor INtel Celeron, na Frekvenci, asi tak 800 MHz, utáhnul, i Full-HD, Filmy, přes tu Grafickou Kartu ATI Radeon HD2600Pro, s asi tak, tou 128-BIt. sběrnicí, do SLOTu AGP 8x, a zatížení toho procesoru Intel Celeron, na Frekvenci, asi tak 800 MHz, bylo asi tak 44%, při přehrávání, toho Full-HD, přes tu Grafickou Kartu ATI Radeon HD2600Pro, s asi tak, tou 128-Bit. sběrnicí, do SLOTu AGP 8x, a s Operačním systémem Microsoft WINDOWS XP Proffesional SP3, asi nějaká verze CZ, docela, zajímavé, na jak starém počítači, ještě, můžou jet Full-HD, FILMy, tak trochu, ne a nebo, ne co?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 05:38

Mno a 80 GigaBajtový HarrDisk SATA, s asi tak, 7 200 Ot./Min., u toho procesoru, Intel Celeron, na Frekvenci, asi tak 800 MHz, přes přídavný řadič SATA II., do sběrnice PCI, to docela, jde ne a nebo, ne co?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 09:53

I když píšeš děsně, asi máš pravdu. Už tehdy se videa na počítačích střihaly, ale bylo zapotřebí speciálních karet.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 10:07

Jo a dokonce, se i ve slabší kvalitě, přehrávali, vlastně, docela, kvalitní Klip, spíše, dost, kvalitní ve Formátu *.MPEG1, utáhlo Plynule, už Pentium 150, i když ten VideoKlip ve Formátu *.MPEG1, byl, asi jen v rozlišení 352x288, ale když to Códoval Borec, který tomu rozumí tak ta, kvalita, byla, opravdu hodně, dobrá už, takže, i když vlatně, na nových Grafických Kartách, vypadá, tenhle VideoKlip, krásně, takže tam, už by to šlo tam by jsi kdyby, jsi tomu moc, nerozumněl, nebo neměl, informace, co je to, za Video, tak by jsi si klidně mohl, myslet, že je to, Video, Normálně, z Originálního Média Dévédé, v rozlišení Dévédé, ve Formátu *.MPEG2, jenže, na GRafické Kartě, nVIDIA Riva TNT2Pro, s asi tak, tou 128-Bit. sběrnicí, do SLOTu AGP 8x, u kámošova, počítače, to Video, ve Formátu *.MPEG1, a v rozlišení, asi tak 352x288, vypadalo, poměrně, hrozně, az to na Grafické Kartě nVIDIA GeForce FX-5200, s ais tak, tou 128-Bit. sběrnicí, do SLOTu AGP 8x, už vypadalo, hodně, dobře, zkrátka, pokrok, nezastavíš, a ty, novější Grafické Karty umnějí dobře, UpSamplovat, takže pokud by to Pentium 150, zkouslo Grafickou Kartu nVIDIA GeForce FX-5200, s asi tak, tou 128-Bit. sběrnicí, do SLOTu PCI, pozor, neplést, se SLOTem PCI-E, tak dneska, už na Procesoru Intel PEntium 150, kdyby, jsi si vybíral, VideoKLIPy, které kódoval, nějaký Borec, a i v rozlišení, asi tak 352x288, pak na Grafické Kartě nVIDIA GeForce FX-5200, s asi tak,t ou 128-Bit. sběrnic, do SLOTu PCI, a na 17" CRT Monitoru, starém, asit ak 4 ROKy, zcela, Plochém, značky Samsung, Typ SyncMaster 753 DFX, tedy, na Monitoru, který jsem mněl, když jsem to Testoval, a při rozlišení, na něm, asi tak 800x600, tak by jsi mněl, kvalitní Video, i na Procesoru Intel Pentium 150, na téhle Sestavě, kdyby jsi si dobře, vybíral Videa, a vzhledem, k tomu že se Klukům, podařilo rozchodit, i novou, přídavnou Kartu, do sběrnice, s rozhraním USB 2.0, a do sběrnice PCI, i ve více, než 15 Let, starém počítači, tak třeba, by se někde, z BAZARu, sehnala, ta Grafická Karta nvIDIA GeForce FX-5200, s asi tak, tou 128-Bit. sběrnicí, do SLOTu PCI, a dalo by se koukat, no dobře, vybraná Videa, která by i dobře, vypadala, ve Formátu *.MPEG1, a v rozlišení, asi tak 352x288, a při rozlišení, asi tak 4 ROky, Starého 17" CRT Monitoru, značky, Samsung, Zcela, Plochého, při rozlišení, na něm, asi tak 800x600, tedy, abych tak, řekl, prostě no!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 10:27

Tedy, ta Přídavná Karta s USB 2.0, do sběrnice PCI, že šla i ve více než 15-náct, let starém počítači, tedy, abych to, upřesnil, BTW. zajímavý poznatek, když jsem kámošovi, Upgradoval počítač, tak jsem mu koupil, nějaký počítač, v BAZARu, s Procesorem Intel Celeron, na frekvenci, asi tak 2,8 GHz, ale s MultiMediálními Instrukcemi, až SSE3, a ten procesor, byl do SOCKETu 478, a k tomu jsem dostal, nebo koupil, s tím počítačem tu GRafickou Kartu nVIDIA GeForce 4MX 440, do SLOTu AGP 8x, a ta už mi zůstala, protože kámoš, si do toho počítače, s tím procesorem Intel Celeron, na Frekvenci, asi tak 2,8 GHz, a s MultiMediálnimi Instrukcemi, až SSE3, do SOCKETu 478, dal pak tu svoji Grafickou Kartu, co mněl, předtím u toho Procesoru, Intel Celeron, na Frekvenci, asi tak 800 MHz, do SOCKETu 370, a to si tam, dal tu Grafickou Kartu tedy, tu Grafickou Kartu ATI Radeon HD2600Pro, s asi tak, tou 128-Bit. sběrnicí, do SLOTu AGP 8x, ale co jsem tedy, zjistil, ještě, kydž jsem, mu Ladil, ten počítač, s tím Procesorem Intel Celeron, na Frekvenci, asi tak 2,8 GHz, a s MultiMediálními Instrukcemi, až SSE3, do SOCKETu 478, zjistil, jsem že když, pustím, na té Grafické Kartě nVIDIA GeForce 4MX 440, do SLOTu AGP 8x, VideoKlip, Kelly Clarkson, (The Behind Hazel Eyes, ve Formátu *.DivX, a v rozlišení, asi tak 1280x720, tak že už to není úplně, ono, že by za to mohla, jen ta 64 MegaBajtová RAMka, té Grafické Karty nVIDIA GeForce MX 440, do SLOTu AGP 8x, kdo-ví, možné to je, ale na mé Grafické Kartě nVIIDIA GeForce FX-5200, s asi tak, tou 128-Bit. sběrnicí, do SLOTu AGP 8x, a s asi tak, tou 128 MegaBajtovou DDR1-RAMkou, na Frekvenci, asi tak 333 MHz, (Efektivně, ty Video, ve Formátu *. DivX, a v toto, video, v tom, rozlišení, asi tak 1280x720, a toto, Video, Kelly Clarkson, a to ten, VideoKlip, The Behind The Hazel Eyes, tak ten na té Grafické Kartě nVIDIA GeForce FX-5200, s asit ak, tou 128-Bit. sběrnicí, do SLOTU AGP 8x, a s asi tak tou 128 MegaBajtovou DDR1-RAMkou, na Frekvenci, asi tak 333 MHz, (Efektivně, vypadal, dobře, a to se použil, stejný Operační systém, pro tyhle dvě, Grafické Karty, stejný přehrávač, a i na obou těchlech, Grafických Kartách, jel ten VideoKlip, "The Behind The Hazel Eyes, od Kelly Clarkson, plynule, a i jsem použil, stejný Renderer, a to VMR9 (RenderLess, snad, a přesto na té Grafické Kartě nVIDIA GeForce 4MX 440, do SLOTu AGP 8x, bylo vidět, že už ta, Kvalita, není taková jako byla, na Grafické Kartě nVIDIA GeForce FX-5200, s asi tak, tou 128-Bit. sběrnicí, do SLOTu AGP 8x, ale přitom, Videa, ve Formátu *.MPEG2, a v rozlišení, asi tak 768x576, a to tedy, vždy, stejné Video, zvládali, obě Grafické Karty, jak ta Grafická Karta nVIDIA GeForce 4MX 440, s asi tak, tou 64 MegaBajtovou RAMkou, tak ta Grafická Karta nVIDIA GeForce FX-5200, s asi tak, tou 128 MegaBajtovou DDR1-RAMkou, na Frekvenci, asi tak 333 MHz, (Efektivně, zvládali stejně kvalitně, a tak že by, už 64 MegaBajtů RAMky, na Grafické Kartě, bylo už málo, na rozlišení, asi tak 1280x720, a nebo už je jen ta Grafická Karta nVIDIA GeForce 4MX 440, už příliš, stará, na to rozlišení, asi tak 1280x720, ve Formátu *.DivX, kdo-ví, ale ona nVIDIA, uváděla, u Grafických Karet nVIDIA GeForce 5-té Generace, a to tedy, u Grafických Karet nVIDIA GeForce FX-Řady, a novější, podporu jako Full-HD, Akcelerace, jenže to nikdy, nefungovalo, ale, jestli tím mysleli tedy, jen Zobrazování, Videí třeba, ve Formátu *.DivX, a v rozlišení, asi tak 1280x720, pokud to utáhne, procesor, kdo-ví, možné to je nicméňě, už Grafická Karta nVIDIA GeForce FX-5200, s asi tak,t ou 128-Bit. sběrnicí, do SLOTu AGP 8x, dokáže, Akcelerovat, Video, v rozlišení, asi tak až 1920x1080, ale jen ve Formátu *.MPEG2, a jen, asi přes, nVIDIA Dévédé DECODer, tedy.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 10:34

Samozřejmě, tedy, Akcelerace Full-HD, Videí, nefungovala, tedy, na Grafických kartách nVIDIA GeForce 5-té Generace, až na Grafických Kartách nVIDIA GeForce 7-mé Generace, když tedy, nepočítám, Akceleraci, až do rozlišení, asi tak 1920x1080, tak když nepočítám, akceleraci, ve Formátu *.MPEG2, ale vlastně, našel jsem test, na INTERNETu, a tam přes, Power DVD, přehrávač, ta Grafická Karta nVIDIA GeForce 7600GT, s asi tak, tou 128-Bit. sběrnicí, a do SLOTu PCI-e 16x, to byla, Varianta, tak tahle Grafická Karta nVIDIA GeForce 7600GT, do sběrnice PCI-e 16x, snížila, zatížení procesoru, na Polovinu, při přehrávání, HD-DVD, ve Formátu H264, v tom přehrávači PowerDVD, u Formátu *VC1, dá li se to tak, říci, snížila, ta grafická Karta nVIDIA GeForce 7600GT, při přehrávání, toho HD-DVD, v tom přehrávači PowerDVD, tak tam, snížila, zátěž, procesoru, jen o 10%, když se přehrávalo to Video, ve Formátu *VC1, z toho Média HD-DVD, v tom přehrávači, snad, Power DVD HD, nebo jak ten přehrávač, mněli na-psaný, jestli to byla, nějaká speciální verze, toho přehrávače, Power DVD, s nějakou Speciální podporou pro Grafické Karty nVIDIA GeForce 7-mé Generace, to tedy, vážně, nevím, tedy!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
19. 10. 2010 21:20

Myslel som, že používanie psychotropných látok je protizákonné...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 11:11

Nerikej, ze to fakt ctes

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 11:18

Spíš to připomíná luštění zašifrovaného dokumentu, ale kousek se mi dekódovat povidlo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 12:53

je to hnus...neni to nejaky spambot? :D ani bych se nedivil...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 16:58

Inteligence popeláře který umí s Wikipedii. Kdo precet vsechny ty slohovky at na Nesouhlasim.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
17. 10. 2010 00:30

proti vypadku proudu baterie :D proti vypadku internetu to budes mit nabufferovany :D ..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
17. 10. 2010 01:51

Mna napada dalsi problem, ako to bude asi s pracou s videom a pod.? Uz beztak ked sa pripoja vsetci uzivatelia PC na cloud budu linky uzasne vytazene (ano, predpokladajme pokrok v rychlostiach, etc) ale co ak budem chciet napr. zostrihat video z niekolkych kamier z natacania? Budem musiet vsetky HD snimky uploadnut niekde do cloudu, tam sa s nim pohrat, potom opat stiahnut finalnu (povedzme fullHD, resp. o par rokov fullHD 3D verziu) a vypalit na blueray disk (ak nie na este nieco vadsie). Myslim, ze prave technicky to bude este niekolko rokov nemozne.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 08:52

Tak si predstav, ze kamera bude uploadovat video do cloudu uz v momente natacania, no a edit bude prebiehat pri nahlade v youtube kvalite - youtube vacsinou funguje obstojne uz teraz.

No a naco by si stahoval tu finalnu verziu k sebe? Ta predsa zostane na cloude.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
17. 10. 2010 17:08

Velmi zaujimava myslienka, to znamena, ze v dobe ked bez cloudu nepojde pc bude musiet byt na net napojena kazda videokamera, kazdy fotoaparat, kazda pracka a umyvacka Nehovoriac o tom, ze tieto hracky sa budu musiet dokazat pripojit na ktoromkolvek mieste na zemi (inak by vlastne nefungovali) a odosielat bezdratovo neuveritelne mnozstvo dat. 2. edit v kvalite youtube? To bol vtip dufam A nakoniec to, ze finalne video zostane v cloude nie je zly napad, ale opat to znamena, ze na cloud bude musiet byt pripojena kazda telka a radio.

Snazim sa predstavit si buducnost tak, ako sa nam pomaly predstavuje. PC a NB bez internetu nepojdu, mobily bez netu nepojdu, kamery a foto bez netu nepojdu, auta bez netu nepojdu, telky, radia a herne konzoly bez netu nepojdu, atd atd. Vacsina, ak nie vsetky veci budu zavisle od pripojenia k internetu co bude predstavovat neuveritelnu zataz a vyzadovat neuveritelnu konektivitu na ktoromkolvek mieste na zemi. Predpokladam, ze tejto situacie sa dozijem (ak vobec) tak na dochodku, o 40-50 rokov.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 00:15

zase nuda ? nechcete s tim konecne neco delat ? pridat tam Riu ? nebo delat to ve stylu

tohoto chlapika http://www.youtube.com/watch... ?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
redaktor Živě.cz | 17. 10. 2010 00:17

Nemáme v plánu kohokoliv kopírovat

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 00:38

ale jako hlaska to bylo husty to uznavam a dostal jste me, cekal jsem ze tam budete mit 50 ruznych ntb nebo pootoceny aby nebylo videt logo nebo ze to budete resit pul hodiny a nebo ze tam nebudete mit zadny ntb kdyz ho teda vlastne ani vubec nepotrebujete a drive jste delali Tyden bez toho (proto taky padlo duvodne podezreni ze si to Acer zapaltil) anebo ze misto ntb nejaky Android

muzete alespon objasnit jak je to s tou baterii nabitou na 100% a co se deje pri zapojeni ntb s takto nabitou baterii pres adapter do site 230 V @ 50 Hz ? je toho zase cela PORADNA a kazdy odbornik z ni mele neco jineho, podle me v rijnovem casopise CHIP nelhali kdyz tam napsali, ze je v takovem pripade dobre daterii vyjimat, kdyz teda pomineme ze se tak pripravim o moznost mit baterii tech nekolik hodin tak trochu ve funkci UPSky (ale na druhou stranu kolikrat to vypadne ? tak max 1 x za rok)

a ze se tak diky tomu trochu setri baterie a ma delsi zivotnost ? nechcete to probrat v bleskovach nebo pristim Tydnu nebo Computeru ? je toho cela Poradna, jedna fama pres druhou, ze je baterie=kondenzator, ze ntb neni na to staveny a je naopak nejlepsi to mit furt cely roky s tim adapterem i baterii v zasuvce atd atd

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
redaktor Živě.cz | 17. 10. 2010 01:05

U tohoto modelu me obcas trapi softwarove prepinani mezi integrovanou a dedikovanou grafikou, ale s baterii jsem zadny problem nezaznamenal. Notas pouzivam i doma, kde ho mam v siti porad. Jinak si nestezuji, uvnitr tepe i5ka a i konstrukce je velmi solidni.Az na ty tri standardni USB. Ja bych jich obcas potreboval deset .

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 01:52

OK ale s temi bateriemi v notasech a pripadnym vyndavanim (kvuli zvyseni zivotnosti) pri praci doma s adapterem viceme vseobecne jestli je fama je vyndavat nebo ne,

no asi nikdo neni dokonaly, me zase v Dellu xps 1330 trapi zhava nvidia 8400 gs

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
17. 10. 2010 09:12

Když je noťas tak blbej, že akumulátor nabíjí při každém zapnutí zdroje, vyndávání výrazně prodlouží životnost baterky. Mnoho firem to ale dnes má nějak ošetřeno (například i Asus) a pak je otázkou, zda vám úspora dvou tisíc Kč za dva roky stojí za tu práci.

U mého minulého Fujitsu-Siemens jsem docílil toho, že po čtyřech letech měla baterka stále ještě 87% kapacity. Pak šel pryč. Jenže byl používán víceméně jako stacionární počítač - jednou týdně jsem ho vyndal z dokiny a jel na služebku. Po návratu jsem nechal baterku dobít a vyndal až do dalšího týdne.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
17. 10. 2010 00:31

Něco ve stylu "tohohle" chlapíka sem přidáváš do diskuze každej tejden. Je to docela nuda. Nechtěl bys s tím konečně něco dělat?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 00:59

Jistě, dejte tam Riu... sice ví o IT velký kulový, ale Dr.No bude mít alespoň nad čím slintat... bože...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 05:27

Já bych chtěl, taky Riu, to by bylo, dobré, tedy.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 00:06

Ahoj Kubo, četl jsem minulou diskuzi o tom jak vam udajne acer zaplatil za tu notasovou reklamu a musím uznat že jsem se hodně dlouho smál tomu jak jsi to vyřešil. Opravdu geniální nápad s tou nálepkou Jinak Honza je fakt prase (promiň Honzo) a jeho listek jsem nerozluštil

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
17. 10. 2010 00:16

Mal tam napisane " Toto je papirovy notebook ". :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 00:17

jo to tam dal diky me, nicmene i beztak je to poznat podle tech plastu ze to je Acer-sunt (i kdyby to tam nemel napsany) - co kdyz jim ale Acer na posledni chvili odmitl dat za dnesni dil provizi ?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
redaktor Živě.cz | 17. 10. 2010 00:20

Ano ano, jsme prisni

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
redaktor Živě.cz | 17. 10. 2010 00:18

Abych byl spravedlivy, puvodne jsem tam mel nudnejsi hlasku, toto napadlo Tomase Holcika a pobavilo to celou redakci. Jsem rad, ze nejen ji .

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
17. 10. 2010 00:23

a jaka byla ta nudnejsi hlaska?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
redaktor Živě.cz | 17. 10. 2010 00:30

Toto je neidentifikovatelny notebook

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 00:24

Ahoj Kubo, natáhl jsis budíka abys mohl sledovat kritiku? Jinak poslednich par dilu davas Honzovi sem tam sadu, to ma za toho Androida?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 00:00

První!!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 00:50

k tomu jen jedno: No a co?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
17. 10. 2010 00:58

No a co? To nikoho nezajímá ty spammere.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 05:26

Souhlas, píše opravdu kraviny, ale tak zase, musí tu diskuzi, někdo odlehčit, nemůžeme, být, přece pořád, vážní ne a nebo, ne co?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
17. 10. 2010 01:47

devatnasty!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 10. 2010 17:35

Tolik lidí nesouhlasí. To sem chodí tolik dětí, co ještě neumí počítat?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor