Týden Živě: Nové Ubuntu 9.10 a Google navigace

Canonical vydal novou verzi Ubuntu 9.10 Karmic Koala. Zaslouží si vaši pozornost? Premiéru slaví také Datové schránky a navigace podle Googlu, která zamotá hlavu tradičním výrobcům.

Po půl roce nastal v pořadí už jedenáctý tučňákový mejdan, Canonical totiž představil novou verzi nejpopulárnější linuxové distribuce Ubuntu 9.10. Ta má tentokrát kódové označení Karmic Koala, nabízí bezplatný 2GB webový synchronizační disk, velmi rychlý start díky čerstvému jádru a nový správce instalací, který v příštích verzích nahradí všechny dosavadní cesty k instalaci DEB balíčků.

V druhé části se budeme věnovat Datových schránkám, které zažívají svůj ostrý start, a nakonec se podíváme na GPS navigaci podle Googlu, který představil nový mapový program pro operační systém Android 2.0. Zatím bude umět navigovat pouze za oceánem, tradiční výrobci autonavigací v čele s TomTomem a Garminem však logicky zbystřili. Čeká nás navigační revoluce?

VIDEO: 2336 'Týden Živě 40/09'

stáhnout program Týden Živě v mp3 (40/09) (19 MB)


Nově nabízíme i podcast pro odběr pořadů ve vašem oblíbeném přehrávači:

 

Podívejte se dále

Zprávy Živě – souhrn nejdůležitějších IT zpráv z uplynulého týdne:

Zpravy.jpg

 

Týden Mobilně – diskuze redaktorů MobilManie nad novinkami uplynulého týdne:

Mobilne.jpg

Týden Živě

Diskuzní videokomentáře redaktorů webů Živě.cz a MobilMania.cz, ve kterých rozebírají zajímavá témata týkající se počítačů, internetu, mobilních a jiných technologií. Videa můžete sledovat také na YouTube.

Diskuze (100) Další článek: Nový Firefox „Namoroka“ 3.6 Beta 1 se vzhledem Lady Gaga

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,