Týden Živě: Největší průšvihy desetiletí

Diskuze čtenářů k článku

26. 05. 2009 12:14

hh libili byste se mi spis v nejakem zabavnem poradu :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
26. 05. 2009 00:11

Zajímalo by mě, kolik lidí na to kouká a kolik jich to jen poslouchá (ať už jako mp3, nebo jako video "na pozadí"). Podle mě by mnohem atraktivnější formou byl klasický podcast. Víc diskutujících (3-4) a víc názorů by bylo určitě fajn. Pak by to mohlo mít klidně hodinu. Na cestu do MHD jako dělané. Celkově se Živě snaží jít video-cestou a celkem se mu to i daří. Nicméně zrovna v tomto případě mi příjde pouze zvuk mnohem praktičtější a přínosnější. Na to, aby to bylo takové video zajímavé, tam toho ukazujete moc málo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
26. 05. 2009 12:44

Ja jsem zvolil formu mp3 podcastu, protoze se jednak da odebirat automaticky (na video verzi jsem nic takoveho nenasel) a druhak jsem se zrovna hrabal v nejakem zeleze a tohle bylo idealni jako kulisa pri praci.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 05. 2009 10:11

Kazdy vie ze Vista je zla, aj Bill Gates aj Steve Balmer to priznaly. Len Zive bude stale tvdit ze nie. Ze chybu nespravil MS ale ze je to uzivatelmi ktory viralnym marketingom znehodnotili meno Vistam.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
lC
26. 05. 2009 16:31

Já budu taky tvrdit, že vista je fajn. Já si ji zkusil, já ji používám. Nemám jediný důvod nadávat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
27. 05. 2009 10:34

Osobně s Vistama nemám žádné problémy, na rozdíl od XP, kde jsem se musel věnovat krvelačné údržbě, aby byla schopna jedna instalace jet stabilně alespoň 3/4 roku, kde už i tak sama sebe dost zpomalovala a narostla o zhruba 40% ...

O stabilitě, práci s pamětí a správě úloh ani nemluvě. Když už se mi kousne ve vistách nějaký program, neznamená to ihned zaseknutí celého systému, či jeho pád.

Redukce vizuálního efektu "Modrá obrazovka", který byl u XP tolik oblíbený mě nyní už neobtěžuje. Škoda, rád jsem se nad tím vždy trápil.

Jedu na jedné instalaci 2 roky a měsíc, při stejném používání, jako v případě XP. Tudíž časté instalace a odinstalace atd atd a zkoušení čehokoliv jsou na místě .... toto XP moc nerozdýchávaly...

Co je to hybernace? Ano, to jsem zjsitil v době, kdy jsem přešel na Visty, jelikož v XP bylo využití nulové, jelikož uvedením XP do hybernace znamenalo nucený restart, či problémy se sítí, či něčím jiným, po jeho zotavení .....

A mnoho dalšího .....

Ano, není to "DOKONALÝ" systém, ale je zase o pár krůčků dál, než XP. Jestli před 2 roky, někdo nechtěl přecházet z důvodů, že by musel značně posílit HW, pak prosím, dnes je tato výmluva již pasé .... mimochodem, kolik uživatelů to samé říkalo při přechodu z 98 na XP ? Ano, také jsem v té době musel posílit z 256 MB RAM na 768 MB ... a vězte že v té době stál tento přechod víc, než dnes 2GB modul ....

Takže, pokud si někdo chce, či chtěl hájit svůj "nepřechod", pak prosím. Ale nemám rád, když se někdo naváží do Vist z důvodů, jež pro něho i tento systém platily před 2,5 roky zpočátku jeho vydání a snaží se dohadovat se spokojenými uživateli, jež od té doby na tomto OS jedou a většina z nich je nadmíru spokojena.

Největší bordel v tomto ohledu a špatné světlo na Vistách, udělala média, která prvopočáteční nezdary rozmatlala do úplného failu a rozpatlávají je dodnes a všude ztotožňují Vistu se špatným OS.

A MS že považuje Vistu za špatný OS a všude to troubí? Hlupáčci. ... a jak jinak si myslíte, že by asi upozornili na příchod Win7 ??? Ano, jedná se pouze o další reklamní kampaň ... samozřejmě, že nebudu všude vykládat, jak je Vista nejlepší systém na světě a vedle toho se budu snažit za dvojnásobnou cenu udat nový OS .... občas se zamyslete !!

Vista není špatný systém a ví to každý, kdo na něm jede a neřídí se jen tím, co si kde přečte, nebo že je zkoušel na kdovíjaké sračce před 3 lety, kdy samozřejmě ještě nebyly v cajku ovladače atd. Ale to ani při vypuštění XP ....

Pro mě osobně jsou Visty skvělý systém a těším se na další přechod v podobě Win7, jež jsou dalším vývojovým stupněm.

Ano, tak mohly Visty vypadat. Každopádně Win7 by bez Vist nevznikly a mimochodem ..... myslíte si, že je něco lepšího, než 3 letý live test ve formě win Vista na čerpání informací a získání Know How při tvorbě Win7?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
27. 05. 2009 11:11

Stoprocentne stejne komentare bych nasel v sest ci sedm let starych diskusich o Windows XP.

Vubec se mi zda, ze kazda dalsi verze Windows uz:

- se vubec postupem casu nezpomaluje a neni treba ji udrzovat, narozdil od predchozi verze

- pad programu tam neznamena pad celeho systemu, narozdil od predchozi verze

- skoro se tam nepotkame s BSOD, narozdil od predchozi verze

- neni to uplne dokonala verze, ale presto je tam naproste minimum chyb, narozdil od predchozi verze

Pamatuju si tohle kdyz vysly Windows 95, NT 4, 98, 2000, XP a Vista. Tak uvidime.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 05. 2009 19:14

Nemám důvod přecházet z Windows XP SP1 bez dalších záplat, jsem spokojen, 5let bez jediný přeinstalace. Když se nějaký program sekne, přes správce úloh se dá ukončit (v naprosté většině případů, už si nevzpomínám kdy to naposled nešlo). Narozdíl od Windows Millenium, které sem měl předtím, v kterých pád programu v naprosté většině případů znamenal pád celého systému.

Ano, Win Xp po 5ti letech provozu jsou pomalejší, hlavně tedy start, ale problém je podle mě spíš v nainstalovanejch programech, např. Nod antivirus v nové verzi 4 zpomalil start cca o 30 sekund (oproti starší trojce). Prostě mám už po pěti letech starý počítač. 512MB RAM je prostě málo, hned po startu windowsů mám zabráno asi 350 MB, spustim FF 2.0.0.20 (mě příde téměř dokonalý) a za chvilku je využito přes těch 512 MB a pak to už bere ramku z HDD a to je hrabáníčko... ještě k tomu můj 80 GB HDD plný z 90%, nikdy nedefragmentovaný (v tom bude asi ten problém, že občas kopírování souboru HDD -> HDD je pomalejší než na flešku).

Na Windows XP nedám dopustit, jsou to prostě "držáky". Ale na Win 7 se těšim, xpčka budou součástí

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
25. 05. 2009 01:16

Mně se tyhle videa líbí a každej tejden se rád podívam na další díl.

Nevím, proč si všichni stěžujou na to, že není text, na to, jak účinkující hovoří, na to, jak se pohupujou, hrajou si s tužkou a já nevim, na co ještě.

Já to vidím rád. Rád vidím něco lidskýho, něco, co není v přeumělkovaný a jazykově dovedený k dokonalosti. Prostě rád vidím, že redaktoři Živě jsou taky lidi, jako každej jinej, a jako lidi se chovají...

Někdo tady psal cosi o pořízení si gauče... To mi přijde jako zajímavej nápad. Možná by nebylo na škodu to zkusit... Nebo nějaký křesla, ať může bejt víc lidí. Třeba komplet páni Sedlák, Čížek, Polesný :)

Nevím, jak ostatním, ale mně se tenhle speciál líbil víc než ty klasický díly. Hlasuju pro to, aby takových bylo víc. Ale jestli se to většině lidí nelíbí, tak s tim asi moc neudělam...

A nakonec jsem se chtěl zeptat: Ten pořad si pustím, sednu na gauč a koukám... Jenže se mi po 15 minutách (tak, jak je nastaveno ve Windows) vypne monitor. Čekal bych, že video tohle vypínání deaktivuje. Kde je chyba? V přehrávači, v prohlížeči nebo jinde?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 05. 2009 08:24

V podstate v prehravaci, pokial viam, Flashplayer vypnutiu monitora nema ako zabranit.

K chvale sa pridavam, sprijemnili ste mi nedelne rano

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 05. 2009 08:58

Zdravim, patřím mezi mobilní uživatele a diky úžasné rychlému mobilnímu internetu kteří u nás operátoři poskytují jsem také ze skupiny pro textovou podobu, leč na video nenadávám je určité části uživatelů k ničemu ať podobným mě nebo těm co používají pro internet nějakou formu gprs připojení, video je pro ne horor, někteří jej nakonec nemají možnost ani přehrát a vim o spoustě lidi co by se textové formě mozna zasmáli mnohem více pro její mnohonásobné přečtení či jednodušší možnosti uložení .S pozdravem adam.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
26. 05. 2009 00:39

To chápu, ale s tím asi nic nenaděláš. Pamatuju si ty doby, když jsem měl dialup a taky jsem si některý věci na webu prostě nemohl dovolit...

Chtít po někom, aby to přepsal, můžeš asi těžko, a na převedení hlasu na text taky asi zrovna moc softwaru nebude... smůla, holt je to forma, která není pro každýho...

Možná jedině přesvědčit živě.cz, aby video převádělo i do nějakýho malýho 3GPP, který by pro pomalejší připojení bylo líp stravitelný :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
24. 05. 2009 22:56

Pánové a dámy komentující, pěkně jste se tu předvedli.

Pokud máte někdo problém s formou videocastu či podcast, tak čtěte textové články a nekritizujte stupidníma kecama práci lidí. Přeci jen napsat komentář za pár sekund, vyzvracet v něm několiv nadávek bez ladu a skladu zvládne osmiletý fakan, to co jsem viděl v dnešním Týdnu Živě mělo hlavu a patu, bylo vidět (i přes drobnost), že oba autoři se v problematice vyznají a mají na to o čem mluví nějaký názor.

Rozhodně živě za tohle chválím. Video/Pod-cast je dneska naprosto běžná věc a popravdě například pro mně je to jediná věc, kterou mám čas sledovat pravidelně. iTunes mi podcasty pravidelně stahují, nahrát je do mp3 přehrávače je otázka pár minut a poslouchat už můžu kdekoliv, i tam kde číst ne.

Pro redakci - bravo, jen tak dál.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 05. 2009 00:22

konečně... toto je kvalitní názor!

vážení diskutující, zkuste se někdy zamyslet nad tím, jaké úsilí autoři vynakládají, aby vám přinesli něco, co vy následně sepsujete... to potom přidá ohromnou chuť do práce, si hned v prvním příspěvku pod článkem přečíst, že "jsou to dvacetiminutový pindy"...

a pro autory... nenechte se odradit, kdo si nikdy nic podobného nezkusil (jakože z autorů výše uvedených komentářů asi málokdo), ten nikdy nemůže pochopit, co je to za práci, a náležitě ji ocenit...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 05. 2009 08:46

Většina komentářů (aspoň zpočátku) jen vyjádřila, že by jejich autor měl rád k dispozici I textovou verzi. U IT magazínu mi vyhovuje víc textová podoba, kdy se člověk může v textu vrátit, přeskočit pro něj nezajímavou (třeba již známou) informaci, etc. Třeba je to tím, že jsem už starší a dřív se víc četlo (opravdu, dřív byly jen 2 televizní programy a první 8 bitový počítač si ti šťastnější z nás pořídili až na střední škole ), navíc protože mám načteno opravdu dost, text zpracuji mnohem rychleji než se přehraje audio/video.

Video mi přijde jako vhodná forma pro nějaký lifestyle, tady mě spíš rozptyluje. I když podcasty s komentáři politiky, kultury, etc. taky sleduji, pro cestu MHD do práce je to ideální forma.

Chápu, že někomu spíš vyhovuje forma video- či podcastu, třeba si u toho může šlapat na rotopedu, nicméně bych se přimlouval, aby byla k dispozici TAKÉ textová forma.

A ruku na srdce - ve svém komentáři jste taky všechny hodil do jednoho pytle "stupidně kecajících osmiletých fakanů".

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
26. 05. 2009 12:50

Ano, všechny paušalizující generalizace jsou špatné

Svůj první osmibit jsem dostal ještě na základní škole a naposledy jsem u něj seděl před pár týdny. I kdyby bylo televizních kanálů 128, tak bych stejně neměl čas se na ně dívat a moje 32" LCD televize by stejně sloužila jen jako monitor. Textu jsem za svůj dosavadní život přečetl opravdu megabajty a to ať toho nezbytně nutného nebo jen tak z vlastní iniciativy.

Přesto všechno preferuji podcast, protože při něm můžu dělat ještě něco dalšího a nebo můžu posloucháním využít jinak totálně plonkový čas (cesty metrem, vlakem atd.)

Podcast / Videocast je spíš o tom že lidé, kteří něčemu rozumí nebo se pohybují v nějaké specializované oblasti vyjádří svůj názor. Není to o tom, že jedou podle scénáře. Textová podoba tedy znamená přepisovat obsah zpětně a to je zbytečná práce pro člověka na několik desítek minut. Opakuji: podcast není běžný článek a komu se nelíbí ať čte běžné články. Já redakci fandím, ať vydrží.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 05. 2009 15:44

+1

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
24. 05. 2009 20:25

Mi prijde, ze nahravaci spolecnosti zamestnavaji na patricnych mistech asi gumy, jestli je pro ne YouTube "jezismarja to je problem". Asi jim vadi, kdyz jejich produktum nekdo dela zdarma reklamu. Proto by meli zdechnout hlady, kdyz uz nevi co si vymyslet a snazi se rejzovat i na vlastni blbosti, tedy spise vychcanosti.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
24. 05. 2009 17:25

Dnes se mi to líbylo - hlavně kvůli energičnosti ale příště by se mohly více dívat do kamery!

Jinak takoví videoblog je super věc jen škoda že se toto nevyužívá více.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
24. 05. 2009 13:59

tak jak jsem se při prvních dílech těšil na další, tak poslední už cca měsíc se sám sebe ptám, proč na něco tak zbytečného vůbec koukat. sobotní přehled je v podstatě jen zopakování toho, co se tu za týden návštěvník dozví a nedělní "hovory v triku" jsou už zcela mimo. dnešní díl je vyjádření naprosté tvůrčí bezradnosti.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
24. 05. 2009 14:23

Já už jsem z tebe taky bezradnej.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
24. 05. 2009 18:32

asi taky

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
redaktor Živě.cz | 25. 05. 2009 10:28

Znám recept na Vaše trápení: v neděli se běžte projít, sedněte na kolo - cokoliv a na tento pořad jednoduše nekoukejte :). Pěkný den.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
26. 05. 2009 12:06

To je fantasticka reakcia. Pani, nezabudate ze ste plateni za informacie, ktore prezentujete! Tak trochu profesionality do toho? Alebo Zive je nejaky spolok dobrovolnikov, ktori to tu vedu ako svoje vedlajsie hobby hned potom co zaparkuju bager do firemnej garaze,odhodia lopaty do jarku a hodia sprchu ak vobec? To potom klobuk dole! Ste to dost daleko dotiahli! Preto nechapem preco si kazite image takouto prezentaciou. Drzte sa prosim pravidla, co neviem , to nerobim! Alebo ked uz musim, tak si to aspon dobre natrenujem nez to zverejnim!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
24. 05. 2009 13:20

pripadaji mi proste jako meli za ukol ve skole v seste tride nacvicit dialog vubec nevypada ze by se bavili dva ajtaci ale ale zas je to sranda

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
24. 05. 2009 13:17

tady to hlavne podelalMS, kterej nedal do zakladu X360 HD-DVD mechaniku, kdyby tuto mechaniku mely vsechny xboxy, tak to podle me zadupe PS3 vcetne BR.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
24. 05. 2009 12:02

Nemůžu si pomoc,ale nějak mi tam sedí víc jakub čížek než polesný.I ta jeho forma,jak mluví se mi zdá lepší.Ale je to jen můj názor

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
24. 05. 2009 12:12

zas bude :) to bylo vyjmecne

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
ex-šéfredaktor Živě.cz | 24. 05. 2009 22:44

Ano, mohu potvrdit. Fanoušci Kuby nemusí být smutní, já jsem jen záskok :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
24. 05. 2009 12:01

věty o tom, že Vista je propadák, přitom při jejím uvedení, pěli na tento zoufalý systém chválu. Nyní již pějí chválu na Windows 7. Jak to s ní dopadne uvidíme.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
24. 05. 2009 10:12

Obrázek vozítka Segway jaksi unikl z obrazovky - čili jsem jej vůbec nepostřehl, ani po několika přehráních. Podle popisu jsem se ale dovtípil. Nakonec zase pomohl strejda google ;)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
24. 05. 2009 07:26

Panove, napady máte dobré a zajímavé, dá se celkově dívat na video...jen me docela zarázi, ze takovy uvolnený porad je pripodobnován nejakym zpravam. Bohuzel sedite u stolku model IKEA .. kupte si nejakou pohodovou sedacku--at je porad uvolnenejsi. Mozna tim odstranite zbytecne hrani stuzkou a papirem a take znudene ksichty

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
redaktor Živě.cz | 25. 05. 2009 10:26

Nad tímto uvažujeme už delší dobu, ale ať hledám volné místo, jak hledám.. nikde ho nevidím...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
lC
24. 05. 2009 03:21

Jo, prostě fajn. Jen sem neviděl nikde obrázek toho vozítka . A o té "profesionalitě", nic si z toho nedělejte. Ono to je i lepší a koukatelnější než nějaké nachystané a přeumělkované projevy. Takto je to přirozenější. Proto to sleduji!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
24. 05. 2009 10:49

Souhlasím. Tohle třeba číst - absolutní nuda. Ale dívat se na to je fajn. A taky jsem rád, že každá sekunda není připravená. Prostě se spolu o něčem baví a mi se to líbí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
24. 05. 2009 11:25

Souhlas, takhle je to dobrý. Tento díl se mi líbil a až na chybějící obrázek nemám výhrad. Splňuje to přesně to, co od toho čekám při nedělním snídani. Dělat z toho zprávy, jak tady někteří naznačují? Tak pokud se toho dočkáme, tak se na to přestanu dívat.

Pan Polesný je sympaťák, protože má často docela veselý reakce. Jsem za, aby tam byl častějc.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
24. 05. 2009 12:57

jj, pro vlastníky iPrdů jsou obrázky důležitý

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
24. 05. 2009 13:47

Tobě živě.cz provedlo asi něco fakt hroznýho, co? Nebo máš možná zácpu, a tak ser*š aspoň do diskuzí ;)

Btw ve slovech MacBook Pro žádny "i" nevidim...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
ex-šéfredaktor Živě.cz | 24. 05. 2009 23:59

S tím obrázkem nám to tedy nevyšlo, je to hloupá chyba. To je tak, když video stříhá někdo třetí, který nebyl u natáčení a na střih nemá moc času, tak si ani pořádně neposlechne, o čem se mluví. Ale můžeme si zato spíš sami, že jsme zapomněli střihače upozornit. Příště si dáme pozor.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
24. 05. 2009 02:03

pánové, v poslední době čtu tady v příspěvcích jen to co je ve videu špatně, co se vám nelíbí... já se na každý nový díl týden živě a nebo zprávy živě těším, a nemám proti jediné slovo, pánové sou redaktoři a ne televizní komentátoři, takže to berte takto, já jsem spokojen s tím co kluci ze Šalingradu komentují a s tím co publikují na webu zive.cz a nejednou denně kouknu co je tady nového...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
24. 05. 2009 01:52

To v tom zeleném příliš gestikuluje. Prosím autory aby před tím, než svoje pořady dají do eteru, aby se podívali na výsledek a zhodnotili své vystupování. Tento díl byl jeden z těch nejhorších které jsem viděl. Pokud chcete udržovat tendenci takových pořadů, pak jejich smysl nevidím. Největší zápory vidím v tom, že buď dialog nemáte přímo připravený a snažíte se aktivně reagovat, což jde částečně a nebo máte body které nejste schopní rozvíjet a skáčete si do řeči, takže to vypadá jako dámy u kafíčka a sušenek. Celkový pohled na vás mi připomíná schůzky nezkušených teenagerů na prvním rande a netrpělivost při konverzaci. Nezlobte se, ale pokud to vidíte jako hodnotný pořad tak se snažte vylepšit moderování a vývoj diskuzí mezi redaktory ( pokud to už musí být ). Moje idea je také spíše dělat kratší pořady... dvacet minut to si zahrává s TN na kvazitelevizi NOVA.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
redaktor Živě.cz | 25. 05. 2009 10:24

Tento pořad je prezentovaný jako videoblog a ten bude mít vždy určitá specifika - prezentuje nás jako lidi. Pokud chcete profesionální moderátorský výstup, podívejte se na sobotní pětiminutové zprávy.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
25. 05. 2009 14:08

Video dělejte tehdy, když je co ukázat. Jako třeba ta rozborka foťáku.

Ale předkládat SLOVA na videu nemá žádné opodstatnění. (a nepište tu proboha nikdo o televizi) Nemyslíte na návštěvníky stránek, je to pouze osobní exhibicionismus. Už vás začali na ulici poznávat?

Text je nesporně vhodnější médium, kde si čtenář bleskově najde co jej zajímá.

Určitě jste věnovali hodně úsilí zprovoznění videoblogu a teď - přiznejte si - že se bojíte udělat tu anketu kterou formu bysme si vybrali raději?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
26. 05. 2009 12:32

Ako bez urazky ale tento vas videoblog mi pripomina niektore pripady ludi z relacie American alebo inej krajiny Idol, ktori nedokazu pochopit ze nevedia spievat a nadavaju na porotu ked im to vytkne. Trochu sebareflexie by nezaskodilo. Videoblok prezentovany firmou etablovanou na trhu tvariacou sa profesionalne s urcitym mienkotvornym vplyvom na specificku skupinu ludi (IT+) by mal mat VZDY LEN PROFESIONALNE specifika na zreteli. V opacnom pripade to bude vzdy videoblok vhodny tak maximalne na stranky Jozka Mrkvicku z 5A. Video reportaz bola, je a vzdy bude mat uplne ine naroky na prezentaciu ako textova forma. Preto je malo autorov scenarov a knih, ktori dokazu vystupit aj pred kamerou a naopak.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
27. 05. 2009 02:02

Nemohu se nezúčastnit této konverzace a především negativních reakcí na videoblog živě.Myslim že pan Čížek vystihl to,co na mě působilo po celou dobu sledování videa a to je,že byla snaha prezentovat moderátory živě především jako lidi,nadšence nebo geeky chcete-li.Kdyby celý díl proběhl nastrojeně či studeně a formálně z pohledu moderátorů,nebylo by těžké zapochybovat o jejich nadšení a uplatnění v it.Pokud nějakému inbecilovi přijde nevhodné či směšné použití slova posrali apod.,musiím se zasmát já.Mnohem raději si poslechnu přirozený rozhovor 2 lidí kteří se nebojí vyhnout nespisovným slovům než fádní a strojené televizní noviny,kde se moderátoři snaží úživat pouze a výhradně spisovnou slovní zásobu a kde jsou fraze jako zranění neslučitelná se smrtí či sklonování teprve důvodem ke kritice či úsměvu.Živě,cz delá svou práci skvěle a doufám že tomu bude tak i nadále,nezklamte nás příznivce,..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
27. 05. 2009 19:35

Přesně moje řeč

Já osobně se na Týden živě těším, i když by bylo rozhodně rychlejší si to přečíst a rozhodně mě to nenudí, takže jen tak dál chlapi.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
24. 05. 2009 01:42

Musim pochvalit pana Sedlaka. Je videt, ze se snazi zlepsit svuj obcas kritizovany projev. Jenom bych pro priste trochu mene sermoval tuzkou :)

Segway - Neda se spadnout pokud je zajisteno dostatecne velke treni mezi vozovkou a koly. To se ne vzdy da zarucit.

Vista - Podle http://www.toplist.cz/stat/... se Vista v CR jeste nedostala pres 20% a uz je pozorovatene zpomaleni rychlosti (nebo dokonce zastaveni) obsazovani trhu. Btw jaktoze jiz nefunguje Vista blog vista.zive.cz ?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
24. 05. 2009 01:58

Hmmm až na to podle čeho soudí TOPlist a předpokládám Microsoft, že . Takže 20% pochybuji, to více a trochu přemýšlejte.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
24. 05. 2009 07:16

Zdar GIFFE, jo jo, koukám, a to koukám, že Kuba, už je teď, nějak víc v pohodě, tedy, abych tak, řekl, prostě no!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
24. 05. 2009 09:22

,,,,,,,,,,,,,,,,,

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
24. 05. 2009 09:29

no, potěš, on, už, je, tady, zase, zachraň, se, kdo, můžeš, nesprostě, jo!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
24. 05. 2009 13:21

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
24. 05. 2009 13:33

Ládík opět nevynechal ranní dávku trávy... :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
24. 05. 2009 00:59

Konec jste mohli natocit ve skolce-pretvarovani ze upgrade ntb je problem rovnajici se vyzkumu rakotoveho pohonu vam opravdu nejde. Ale je fakt ze jsem se zasmal. diky-na dalsi dil se tesim!!! :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
24. 05. 2009 00:14

Poslouchat 20 minut pindy opravdu není kdy,

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
24. 05. 2009 00:40

souhlas!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
24. 05. 2009 08:17

Vy nemáte čas to číst, oni nemají čas to psát

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
24. 05. 2009 08:36

Číst jo. To se dá rychle přelétnout a neotravuje to i uši.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
24. 05. 2009 09:29

Souhlasím, v textové podobě už člověk umí automaticky přeskočit to pro něj nezajímavé či nepodstatné.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
24. 05. 2009 21:02

Nehledě na to že videa nejsou na mobilní spojení ( podle operátorů stále ) a 19MB MP3 ... ehmmm no text by byl vhodnější i v éře web 2.0 .

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
ex-šéfredaktor Živě.cz | 24. 05. 2009 22:39

Týden Živě je tradiční videopořad. Pokud na video neradi koukáte, nenutíme vás se dívat, můžete zůstat jen u článků. Dnes jsme ale chtěli zkusit něco nového, a to nepovídat jen o událostech, které se staly a už jste si o nich mohli na Živě přečíst, ale přijít se zcela novým tématem. Jak tak koukám na reakce, tak to asi nebyla nejšťastnější volba. Asi zůstaneme u komentářů již zdokumentovaných událostí a exkluzivity zůstanou jen na speciální díly, kdy bude host nebo výprava na jiné místo. No, ještě uvidíme.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
25. 05. 2009 08:19

Chtělo by to trošku oživit... Ne že by to bylo špatné, ale je to prostě zbytečně dlouhý takřka statický obraz ze zvukem... Dostal jsem se akorat k Zune a uz me to tak nudilo, ze jsem to vypnul, pritom informace byly docela zajímavé... Nebylo by spatné aby měli u sebe to o čem mluví, aby ukázali problémyy o kterých je řeč... Tak jako zprávy v TV, ať je víc vidět to o čem mluví než ti, co mluví. Toť k podání článku. A k tématu nemůžu říct nic jiného, než že statistika Top X nebude nikdy dokonalá, protože do ni nikdy není zahrnuto celé lidstvo... Já osobně bych na první místo mezi top 10 naházel 64bitové distribuce linuxu, o tech tam beztak nebyla ani rec, ze?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
24. 05. 2009 09:24

suhlasim, mohol by byt odkaz na text

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
24. 05. 2009 10:40

Pánové, případně i dámy...

Jde o to, že videoblog má jinou formu, jiný přístup k divákovi a hlavně jiné možnosti mu cokoli sdělit. Pokud chcete textovou formu, myslím si, že článků je na netu víc než dost. Když to ale vezmeme jinak, takové publicistické pořady v TV jsou vlastně taky nesledovatelné...zkuste prosím napsat do ČT, ze bychom uvítali textovou podobu "Události, komentáře", nerad se dívám na ty naše politické zjevy a poslouchat jejich hlasy ?....raději si přečtu textový přepis Abyssinia...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
24. 05. 2009 12:03

připadáš si vtipný a chytrý po tomto tvém příspěvku? no, 99 ze 100 by řeklo, že si ještě větší tajtrlík než ti dva amatéři na videu....srovnávat TV stanici (kde očekávám něco jiného) s internetovým magazínem

tvá inteligence se projevila, ale ty si to těžko přiznáš

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
24. 05. 2009 17:55

Za to ty jsi se předvedl svým příspěvkem :D Taky hodně svědčí o tvé inteligenci, kdyz chceš někoho ponižovat tak argumentuj faktama a ne že tu ze sebe vysypeš haldu urážek.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
24. 05. 2009 20:05

Díky, že si mu částečně objasnil o co tu jde.

K přirovnání k televizi-obojí je audiovizuální sdělovací prostředek, obojí je vytvářené lidmi, kteří za to pobírají honorář a také sledování obojího je dobrovolné. Kritika je krásná věc, ale musí být konstruktivní, ne urážlivá nebo hloupá. Videa tady na Živě nepovažuji za dokonalá, ale přesto nechci nikdy autory urazit. Patří jim velký dík za to, co vytvářejí a za jejich snahu o zlepšení, která je podle mě vidět. Rozhodně bych si je nedovolil nazvat amatéry, za tu dobu, co se videu věnují už se v tom celkem dobře naučili chodit. Samozřejmě, že občas Honza Sedlák příliš prudce gestikuluje a jiní zase pokládají ruce na stůl tak rychle, že se kamera chvěje, ale pomalu tyto chybky mizí. Podle mě je zatím nedostatečně využit potenciál samotného videoblogu.

Autorům: Občas sice ukážete nějakou tu vytistěnou stránku, ale nebylo by lepší nám ji vložit jako obrázek do videa? To samé s produkty, které se občas objeví. Možná by šlo často i doplnit diskutované téma o nějaký ten obraz mimo studio... A nebo si sednout ke kameře trochu bokem-tady bych se nebál inspirace z TV, kde, pokud to nejsou zrovna zprávy, nedívají se většinou do kamery přímo...možná by vás potom z toho rychlého otáčení hlavou nebolelo za krkem a mohli byste sledovat kameru i kolegu ve větším pohodlí... A odkaz na zdroj je, myslím dobrý nápad.

Všem výše: Pořad Týden Živě nejsou zprávy s informacemi, ale komentované události-názory autorů na dané téma. Pokud ho tedy někteří sledujete s vyhlídkou nových informací, pláčete podle mě bohužel na špatném hrobě a zkuste Zprávy Živě s Šárkou, která na vás ty strohé informace vysype opravdu rychle a nebo si pročtěte články za celý týden, to je textová podoba, kterou žádáte.

Doufám, že tyhle moje poznámky a připomínky k něčemu budou, snad nejen redaktorům.

Abyssinia

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
24. 05. 2009 20:08

ještě sem zapomněl jmenovat můj nejoblíbenější díl TŽ...samozřejmě speciál s chudákem kolouškem...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 05. 2009 12:10

no, je vidět, že tvá inteligence ti zatemňuje mozek....a když "srovnávat TV stanici (kde očekávám něco jiného) s internetovým magazínem" není argument, co to potom je? Dieselová lokomotiva?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
24. 05. 2009 20:57

FYI, nevím jak ty "komentáře", ale "Události" (dříve Televizní Noviny, dnes se paskvil pod tímto názvem vysílá na tv h@vna) v prakticky doslovném textovém přepisu už pár let pravidelně vycházejí na www.ct24.cz - a místo soukromého nadávání na tupé napudrované ksichty "čtenářů" (=moderátorů) na ČT1/24 si tam člověk aspoň může zanadávat ve veřejné diskusi (kterou ale podobně jako na l/živě stejně nikdo zodpovědný nečte)...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
24. 05. 2009 22:21

Díky za upozornění na přepisy ČT...je tam toho spousta, ale bohužel ne ty potencionálně nejvtipnější...rozhovory politiků mezi sebou...

Tady na Živě redaktoři komentáře pod svými výtvory čtou, jen asi ne v neděli(nedivím se jim...)

A proč nadávat?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
24. 05. 2009 11:28

taky souhlasím a odkaz na zdroj by neuškodil

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
ex-šéfredaktor Živě.cz | 24. 05. 2009 22:42
24. 05. 2009 12:09

taky pro!!! ať ti tajtrlíci udělaj hlasování a hned uvidí, co se žádá na "internetovém magazínu"! ...chci tu zprávu z textu a musím poslouchat ty jejich nepřipravený amatérský pindy, abych slyšel, co chci.....to zas přišel nějakej aktivista na mrtvě na nápad....hlavně, že se realizoval....ovšem bezmozkově

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
24. 05. 2009 13:29

Přestaň si tu kompenzovat svoje malé I(C)Q a zmlkni.

Když tě to nezajímá, najdi si obsah v textové podobě na jiném webu a tady neotravuj - nás zase nezajímá číst stupidní komentáře pubertálních spratků.

Kombinace WinXP + FF opět nezklamala.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
24. 05. 2009 14:11

Kombinace WinVista + IE opět nezklamala.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
25. 05. 2009 12:50

Stepan "LOL" Matl je kombinace, co nikdy nezklame

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
25. 05. 2009 07:55

radku alespoň se podepiš svým pravým jménem

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
24. 05. 2009 14:16
24. 05. 2009 23:48

Ano pravda tez se mit to nelibi radsi si to prectu nez abych na to koukal ... respektive kdyz budu chtit koukat tak si muzu pustit svoji oblibenou televizi NOVA... (for na televizi jedine na simpsnovi

PS: co si mysli ten cur*cek s win JEHOvista + IE ?? a leci si komplexy na win xp a firefoxu ?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor