Týden Živě: Google Street View versus ÚOOÚ

Úřadu na ochranu osobních údajů se nelíbí snímkování ulic Street View, Twitter zase čelí exploitům. Telemostem se také spojíme s Laurencem Moroney, evangelistou ze stáje MS.

Úřadu na ochranu osobních údajů se nelíbí výška kamer na automobilech Street View. Jsou prý příliš vysoko a vidí i tam, kam nemají. Pokud tedy čekáte, kdy se do Street View dostane i vaše ulice, máte smůlu – Google dostal stopku. V druhé části si popovídáme o fenoménu sociálních „virů“. V současné době se nejefektivnější viry šíří pomocí e-mailů, co kdyby se ale začaly šířit skrze sociální sítě Facebook a Twitter? Ostatně případ Twitteru z tohoto týdne zvedá varovný ukazováček.

Na konci se zeptáme Laurence Moroneyho z Microsoftu, který vystoupil na letošní konferenci WebExpo 2010, proč bychom v době HTML5 neměli zapomínat na Silverlight – ostatně i autoři IE9 a zaměstnanci stejné firmy tvrdí, že interaktivní web patří HTML5. Úplný závěr pak patří šéfredaktorovi časopisu Computer Pavlovi Nygrýnovi, který společně s Honzou představí jednu zajímavou novinku pro čtenáře.

Video obsahuje české titulky. Pokud se vám tedy implicitně nezobrazí, zapněte si je v ovládacím pruhu přehrávače.

  • 00:52 – Street View má problém
  • 08:10 – Twitter také, zvláště když hacker objeví exploit
  • 13:59 – Laurence Moroney nás bude přesvědčovat, že Silverlight není mrtvý
  • 20:21 – Pavel Nygrýn s Honzou představí jednu zajímavou novinky v časopisu Computer

 Hlas Laurence Moroneyho je pouze titulkovaný, MP3 nahrávka na Gigamanii tedy obsahuje anglický originál.

stáhnout program Týden Živě v mp3 (38/10) (24 MB)


Naše pořady ve vašem přehrávači:

Týden Živě

Diskuzní videokomentáře redaktorů webů Živě.cz a MobilMania.cz, ve kterých rozebírají zajímavá témata týkající se počítačů, internetu, mobilních a jiných technologií. Videa můžete sledovat také na YouTube.

Diskuze (68) Další článek: Zprávy Živě: Máte pomalý procesor? Intel vám ho vylepší

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,