Týden Živě: Google stále na špici, Chrome slaví narozeniny

Evropská komise se bojí o databázi MySQL, Google je stále největším vyhledávačem, Opera se dožila desáté verze a mladičký Chrome slaví první výročí své existence.

Evropská komise si není jistá, zdali má dát zelenou propojení Oraclu se Sunem, bojí se totiž o open source databázi MySQL, kterou vyvíjí Sun a která je přímou konkurencí databázových produktů od Oraclu. To Google se nemusí bát skoro ničeho. Vládne internetové reklamě, jeho Gmail se nedávno stal americkou poštovní trojkou a na poli globálních vyhledávačů prakticky nemá srovnatelného soupeře. Mohl by se jím stát Bing, který zatím na celosvětové scéně disponuje několika jednotkami procent?

A nakonec se podíváme na webové prohlížeče. Chrome oslavil první výročí své existence, Opera se pro změnu může pochlubit již desátou verzí. David Polesný ale i tak dává přednost Firefoxu a Honza Sedlák si vystačí s Internet Explorerem 8.

VIDEO: 2138 'Týden Živě 33/09'

stáhnout program Týden Živě v mp3 (33/09) (15 MB)


Dnešní díl má o něco delší stopáž, připujujeme tedy i stručný obsah:

  • 00:25 – Evropská komise se bojí o osud MySQL
  • 05:00 – Google je stále nejpoužívanějším vyhledávačem
  • 14:53 – Opera v desáté verzi a první narozeniny Chromu
  • 23:18 – Na co se můžete těšit na podzim

Nabízíme i podcast pro odběr pořadů ve vašem oblíbeném přehrávači:

Týden Živě

Diskuzní videokomentáře redaktorů webů Živě.cz a MobilMania.cz, ve kterých rozebírají zajímavá témata týkající se počítačů, internetu, mobilních a jiných technologií. Videa můžete sledovat také na YouTube.

Diskuze (108) Další článek: Nový Skype 4.1 zvyšuje stabilitu a vylepšuje podporu webkamer

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,