Týden Živě: Google Pay, soukromí na Facebooku a konec Spolužáků

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 1

Názory k článku

avatar
09. 04. 2018 10:31

Soukromí na FB ani na jiné sociální síti nikdy nebylo, tvrdil to někdy, někdo? Vykrádá ji v zájmu byznysu buď sám provozovatel, případně další, smluvně nalepené firmy (reklama, další obchodní činnosti). Naivita dnešní generace (asi to tak již mohu říkat) je nebezpečná a povědomí o tom, jaký luxus znamená soukromí, nulové. Velký díl vinny kladu na rodiče, nelze dítě svěřit škole a myslet si, že ona provede výchovu za ně. Já jsem nejvíc dozvěděl od rodičů, prarodičů, praprarodičů a dalších i vzdálenějších příbuzných, ve škole jsem leda blbnul, protože to co tam se učitel (ZŠ) nabifloval 3 hodiny dopředu, jsem já věděl dávno (čestné výjimky, byly přítomny). Mimochodem, ke komunikaci s nimi (příbuznými), jsem internet nepotřeboval (kde by se vzal). Stačil mi telefon, dopis (ne všichni žili v ČSSR, namátkou DE, AU, UK), nejlépe osobní kontakt. Není pravda, že jste nemohli vycestovat*, stačila pozvánka z druhé strany, $ (devizy) a nebyl problém, klidně i bez "rudé knížky". Co dodat, asi nic šou musí pokračovat:
Facebook šmíruje všechny soukromé zprávy a bude to dělat dál, řekl Zuckerberg
https://www.novinky.cz/internet-a-pc/468387-face...
a dál:
Skandál Facebooku nekončí, informace o uživatelích zneužila další firma
https://technet.idnes.cz/facebook-zneuziti-informa...
Jednoduše, na cizí, soukromý server, který není pod dozorem státu (registr osob, berní úřad, katastr ...), nepatří žádná osobní data, taková, které by mohl kdokoliv zneužít.
* Dnes je ovšem jiná, mnohem lepší doba, jen se mi nelíbí, její sklouzávání k totalitním praktikám. Tu v zájmu terorismu, jinde zase kvůli zločincům, ekologii či ekonomické optimalizaci. Šťourání se do osobních záležitostí lidí (třeba kamery s AI na ulicích), vede k pokušení, pokušení mocných situaci zneužít.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor