Týden Živě: Google buduje supersíť

Začalo to před lety vyhledávačem a končí to budováním superrychlého intertnetu. Google začíná ovládat skoro vše. Je to v pořádku a máme vlastně vůbec na výběr?

Před lety Google představil svůj vyhledávač. Krátce na to vstoupil do světa internetové reklamy a začal vydělávat. Na řadu přišel Gmail a také mapy, ve kterých se stal Google záhy jedničkou. Před dvěma lety doposud internetová firma oznámila vstup do světa operačních systémů, představila vlastní webový prohlížeč, před pár měsíci desktopový operační systém a před pár týdny telefon, sic vyrobený HTC.

Své dílo firma z kalifornského Mountain View završila tento týden, kdy oznámila, že na území USA vybuduje experimentální optickou síť pro 50 a teoreticky až 500 000 domácností. Nabídne skutečně pohádkové rychlosti s koncovou konektivitou 1 Gb/s. Právě taková rychlost by měla zajistit svižný chod nových služeb Buzz, Wave aj. Co vlastně Google ještě chybí a je jeho hegemonie na webu bezpečná?

Sledujte Týden Živě nově i v 720p HD kvalitě na svém počítači, mobilním telefonu a dalších přehrávačích s podporou přehrávání YouTube videa.

stáhnout program Týden Živě v mp3 (7/10) (21 MB)


Naše pořady ve vašem přehrávači:

Nepřehlédněte včerejší Zprávy Živě:

tyden.png

Týden Živě

Diskuzní videokomentáře redaktorů webů Živě.cz a MobilMania.cz, ve kterých rozebírají zajímavá témata týkající se počítačů, internetu, mobilních a jiných technologií. Videa můžete sledovat také na YouTube.

Diskuze (72) Další článek: Nová kniha: 2. díl Knuthova Umění programování

Témata článku: , , , , , , , , , , ,