Týden Živě | Video

Týden Živě: Česká roboauta pro celý svět, Atari z Lega a dělo do vesmíru

  • Budeme vystřelovat družice pomocí hypersonických děl?
  • Vyrazili jsme na veletrh Future Mobility a projeli se v roboautobusu
  • Filip si postavil Atari z Lega

Budeme vystřelovat družice na suborbitální dráhy pomocí hypersonického děla Green Launch? Možná, jeden vynálezce už ho staví. Kuba vyrazil na brněnské výstaviště, kde se konal veletrh Future Mobility, a svezl se v autonomním autobusu od českého startupu Roboauto.

Filip si mezitím postavil ikonickou herní konzoli Atari 2600. Ale pozor, namísto elektroniky použil kostičky Lega, jednalo se totiž o stavebnici. Pochlubíme se výsledkem. Na závěr se podíváme na výsledky poslední čtenářské ankety.

LEGO® Icons 10306 Atari 2600 LEGO® Icons 10306 Atari 2600
nabízí 19 obchodů za ceny od 3 759 Kč
Srovnat ceny na Živě

A drobná korekce na závěr: V debatě o počítači z Lega Kuba zavzpomínal na první rodinný počítač – Didaktik M – a chybně jej nazval kopií Commodoru. Byla to samozřejmě československá odpověď na neméně ikonické ZX Spectrum.

Týden Živě

Diskuzní videokomentáře redaktorů webů Živě.cz a MobilMania.cz, ve kterých rozebírají zajímavá témata týkající se počítačů, internetu, mobilních a jiných technologií. Videa můžete sledovat také na YouTube.

Diskuze (2) Další článek: Nová auta by měla hlídat, zda řidič není pod vlivem alkoholu. Opatření prý zachrání desítky tisíc životů

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,