Týden Živě: Budeme Austrálii závidět megainternet?

Vdavky IBM a Sun odloženy, cena akcií poklesla. Datová centra Googlu naštěstí ještě stojí a svou mohutností připomínají elektrárny. Austrálie jim zatopí, buduje totiž superrychlý internet.

Po dvou speciálech se opět vracíme k tradičnímu nedělnímu pořadu Týden Živě. Bavit se budeme především o IBM a Sun Microsystems, společnostech, které v minulých týdnech oznámily jednání o fůzi. To ale na začátku týdne krachlo a oběma hráčům v době krize významně poklesla cena akcií.

Na pořadu dne budou i datová centra Google, která svými inženýrskými nároky připomínají spíše malou elektrárnu. Jak vypadají budovy, ve kterých je uložena kopie skoro celého internetu? A internetem Týden Živě i otevřeme, australská vláda totiž vážně začala uvažovat o splnění předvolebního slibu – chce vybudovat stomegabitovou internetovou konektivitu pro každého a my dva jen trpce závidíme.

VIDEO: 1458 'Týden Živě 13/09'

Stručný obsah se stopáží:

  • 00:16 – Austrálie plánuje rychlý internet
  • 02:27 – Tajemná datová centra Google
  • 05:00 – Sňatek IBM a Sun se odkládá

Stáhněte si zvukovou stopu pořadu ve formátu MP3.

stáhnout program Týden Živě v mp3 (13/09) (7,7 MB)


Týden Živě

Diskuzní videokomentáře redaktorů webů Živě.cz a MobilMania.cz, ve kterých rozebírají zajímavá témata týkající se počítačů, internetu, mobilních a jiných technologií. Videa můžete sledovat také na YouTube.

Diskuze (24) Další článek: Vyberte si téma do Computeru - 2. kolo

Témata článku: , , , , , , , , , , ,