Týden Živě 149: MojeID a skomírající panda

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 68

Názory k článku

avatar
08. 11. 2011 09:29

Pro 1000 Kč najdu ročně lepší užití než pro nějakou CZ.NIC zbytečnost...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
07. 11. 2011 14:49

Kubo Seznam.cz už dlouho podporuje OpenID (pro e-mail pepa@seznam.cz je identifikátorem "pepa.id.seznam.cz", nebo pepa@email.cz "pepa.id.email.cz"), takže nemají takový základní důvod jít ještě do mojeID

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
07. 11. 2011 11:18

Firefox vs. ChromeChcel by som prejsť na Chrome, ale mám jedne problém, ktorý neviem vyriešiť. Na notebooku je Opera a Chrome u mňa jasný vítaž. Nemám tam SSD a tieto prehliadače sú naozaj úsporné a rýchle. Problém nastáva na domácom PC, ktorý je relatívne výkonný a má SSD. Chrome mi načítava stránky pomalšie a hlavne nekonzistentne, nie naraz. Niekedy je tam dosť veľký rozdiel, kým zobrazí nejaký obrázok.Čítal som, že blokovanie reklamy na Firefoxe funguje tak, že sa reklama ani nestiahne, ale že na Chrome sa stiahnuť musí, len sa nezobrazí. Skryje. Toto by mohlo spôsobovať ten efekt, ktorý vidieť aj na videu, ktoré prikladám.
Ak by mi niekto v tomto smere vedel poradiť, veľmi by som to ocenil. Ďakujem.
Odmietam používať niečo, čo je pomalšie a keď sa ten Chrome pýši tým výkonom, tak prečo ho v defaultnom nastavení nevidím?
Každopádne ak je nejaké nastavenie alebo nejaké iné blokovanie flashu, uvítam každú radu.PS: Je to natočené videokamerou, nechcel som inštalovať žiadny soft. Takto je to aspoň autentické :)
http://www.youtube.com/watch...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
06. 11. 2011 19:52

MojeID - skvělá věc pro weby, kam se musím hlásit svým skutečným já. Tedy například pro e-shopy. Naopak do různých debat se svou skutečnou identitou hlásit nehodlám a nechci. Takže k čemu je mi možnost hlásit se svým (existujícím i bez trička) mýmID ke zdejší diskusi? K ničemu. A obchody, které navštěvuji, o tom zase nemají páru.Něco je špatně.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (5)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
06. 11. 2011 19:23

zkousel nekdo natocit takovy 3D obraz z NB na 3D kameru? celkem by me to zajimalo jak to ta kamera uvidi, zda by z toho byl 3D obraz nebo ne.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 11. 2011 19:20

Zdravím, všechny možnosti rozšíření computeru a spol. jste teda nevyužili. A co kindle? To je přece ten správný gadget na čtení. Uvítal bych možnost computeru i lidé a země, nešlo by to vyřešit podobným způsobem jako VTM nebo e15, jen za poplatek? Díky.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
06. 11. 2011 15:51

Mám dotaz k tomu notebooku... jak to funguje ve tmě, když mě to nevidí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 11. 2011 12:54

Co nabízí MojeID navíc oproti jiným OpenID "účtům"?
Seznam nabízí i umožňuje (byť né zrovna pohodlně) přihlášení pomocí OpenID.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 11. 2011 11:38

K čemu je v Česku mojeID? Pamatuji, jak byla na zive.cz zavedena dobrovolná registrace reálných jmen a fotek. A výsledek? Hlupáci píšou hloupě a normální lidé věcně ať mají registrovanou pravou nebo vymyšlenou identitu. Pokud vezmu v potaz tuto skutečnost, je lepší zůstat v anonymitě. Prioritou internetu by mělo být zachování alespoň elementární bezpečnosti a v tomto případě je anonymita k nezaplacení. Trošku mi to připomíná pevnou linku uvedenou v tel seznamu. Fajn do doby, než si číslo našel nějakej magor a začal otravovat neustálým voláním a obtěžováním...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
06. 11. 2011 10:31

Kuba je koukám příznivcem VB (Velkého Bratra).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 11. 2011 10:12

Ve videu tvrdíte, jak všichni kopírují design Chromu, jednoduchost, taby, atd. Ale Opera byla první, kdo měl taby, navíc to trvalo pěkně dlouho, než to začaly používat ostatní prohlíče a Opera měla vždy jednoduchý design, bez přeplácaných lišt, atd.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (5)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
06. 11. 2011 09:51

Ten utok na Bulldozer je nekorektny, kedze to plati len o testoch pre Windows. Treba si totiz pozriet koho AMD vyhodili v ramci 12% prepustania k 1.11.2011 a tym suvisiace testy vGNU/Linux a pod roznymi kompilatormiLebo pre Windows zacinaju pouzivat linuxovy ovladac. Sice v Embedded verzii, ale stale ano.AMD Ports Open-Source Linux Driver To Windows Embedded
Published on October 13, 2011
http://www.phoronix.com/scan.php... a kupili cast spolocnosti, ktora umoznuje bez aplikacii pre Android na Windows
SUNNYVALE, Calif. —10/20/2011AMD (NYSE: AMD) today announced an investment in BlueStacks, a venture-backed firm developing innovative software. BlueStacks has introduced a solution to enable Android applications to run fast and full-screen on Windows®-based devices.
http://www.amd.com/us/press-releases/Pages/a... ... -android-apps-2011oct20.aspxKedze ale Android je Linux
vid.
http://elinux.org/File:Android-system-archi... ... Tak AMD prestava potrebovat vyvojarov SW pre Windows.
Pricom uz pol roka najimaju Linuxackych vyvojarovAMD Looks To Ramp Up Its Linux Engineer Count
Posted March 12, 2011
Advanced Micro Devices has now announced they're looking to hire over one thousand "tech professionals" where the software engineers are skilled in Linux and open-source development.
http://www.phoronix.com/scan.php... Podla vsetkeho chce AMd nepodp[siat zmluvu s intelom po roku 2014 a tym padom pochovat architekturu x86, lebo potom nebude ani jedna z firiem Intel a AMD moct legalne vyrabat x86 CPU (vzajomne patenty) a kedze to vyzrea, ze desktop Windows na ARMe nepojdu velmi dobre ani v roku 2014, co pri absencii x86 spobi extremny nastupo
OS X a Linuxu.AMD sa na tu zmenu pripravuje uz 5 rokov19.04.2006
AMD kuschelt mit Linux
Auch der Tools-Entwickler soll laut Stellenanzeige nicht nur Linux-Werkzeuge für AMD-Prozessoren entwickeln, sondern auch bei der Prozessoroptimierung für Linux mitarbeiten.
http://www.heise.de/newsticker/meldung/AMD-ku... ... html
Kedze procesor sa vyvyja asi 5 rokov
a vysledky Bulldozera su v Linuxe dramaticky lepsie ako vo Windowshttp://www.phoronix.com/scan.php... _bulldozer&num=2
http://www.phoronix.com/scan.php... er_compilers&num=1http://www.phoronix.com/scan.php... open64&num=1aj riesenie chyb ja lepsie
http://www.phoronix.com/scan.php... r_aliasing&num=1a AMD brutalne vylepsuje linux opensource ovlkadacehttp://www.phoronix.com/scan.php... Tak jedinym logickym zaverom je, ze AMD pod Rorym vsadilo "all in" na to, ze do 2-5 rokov bude Linux dominantnym OS na svete ale PC zaniknu a ostanu tablety, kde ma Linux, vo forme Andoridu, velmi vyznamne podstavenie a iny unix/unix like OS s nazvom MAC OS X je dominantny.
a presne tak AMD riesi aj prepustaniehttp://www.phoronix.com/scan.php...
Sok je ten, ze z 1000 linuxakov AMd ziskalo za 7 mesiacov len troch (narast z 2 na 5 ks) a ti urobia to, co 1200 Windows programatorov...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (13)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
06. 11. 2011 09:34

dobre, ze jste zas zminili mojeID, nevadilo by mi kdyby probehlo i jeste nejake nazorovy/zkusenostni clanek na tyto sluzby, kratke predstaveni uz bylo pred chvili. myslim ze ta sluzba by byla jedine dobre, pokud nebudou zas tam jen smyslene osoby. ja se potykam s mojeid a openid uz asi rok, ale zatim jsem nevidel kde by se dalo pouzit, krome seznamu, ale ted co zavedlo zive, a propaguje se mojeid, uz jsem zkusil zajit na jejich stranky, ale prave jak bylo receno ve videu, ani sami moderatori nevedeli moc jak to probiha, a i na webu nemaji az tak detailni popis cim si musim projit, a prave mne odradila abych jen vyzkousel si tu sluzbu, autentifikace postou, ale pokud maji i neco jako demoverzi jen smskou tak mozna to zkusim, ale porad vaham, porad nevim, neni tu nikde ukazka jak vypada uzivatel zde ci na foru, pod prihlasenym mojeid, a chtel bych prave proto, ze na foru ktery patri buhvikomu asi prenechali plnou pravomoc radoby moderatorum, kteri blokuji ucty jeden za druhym, ze mojeid by ochranilo, moje pravo, protoze, kdyz zablokuji nick, tak je to jakoby, jen nekdo kolemjdouci,a nepusti do restaurace, protoze je jen v tricku a kratasech, ale kdyz by byl ucet, tak je to jako jediny prostredek pristupu k webu, tak uz misim byt chranen jako clovek s obcankou a mam vsechny prava.
ale nekde jsem cetl, ze si nekdo zrusil pak mojeid, tak pokud lide z mlade fronty ted s prichodem mojeid nedaji rozkazy pro moderatory superfora at hlidaji poradek ale nekvuli jednomu proliti piva na stul, uz nikdy tam nepousteji, tak opravdu uz budu jednou, propagovat cenzuru superfora a i mojeid, kdyz neni ochotne prosadit prava tohoto prostredku.
a jeste neco, dobre openID klidne vyslovujte jako oupen-ajdy, ale mojeID kdyz uz je tam moje a ne maj, tak moje-id, jako identita, identifikace, preci nevyslovujete ajdentite, ajdentifikejsn. dyt ani PC-personal computer vy ajtaci nerikate pisi ale pe-ce. tak dodrzujte u vseho.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
06. 11. 2011 06:51

Je pravda, že občas nějaký ad-on nefunguje (než se jeho autor "probudí"), ale dá se to jednoduše řešit editací doplňku a klidně mu nastavit kompatibilitu do verze 157. V naprosté většině případů to zabere.Doplňků používám zhruba 15 (včetně těch, jejichž jméno se tady nesmí vyslovit) a po několika posledních updatech (5-6-7) mi fungovaly bez zásahu všechny. Z mého pohledu tedy kompatibilní problém nevidím.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 11. 2011 04:06

Kdy bude interaktivní verze Computeru a dalších, kterou máte pro iPod i pro Android tablety? Jestli tedy vůbec.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
06. 11. 2011 02:11

Pro programátory zive.cz: Píšu z androidového tabletu ze zakladniho prohlížeče a přitom u vás vypadám jako linuxák (což by šlo), ale se Safari.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
06. 11. 2011 01:48

kdyz uz mluvite o trhu s web. prohlizeci - muzete mi vysvetlit, z ceho konkretne maji tvurci web. prohlizecu profit?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět

To je mi ůplně jedno na kterým místě Firefox je . Může být klidně na 120tým . Já ho mám rád , já ho budu používat at se děje co se děje .

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (10)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
06. 11. 2011 00:33

Ve 25.40 se Kuba smeje uplne stejne jako Sheldon z BBT :D
Besny smích xD

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
06. 11. 2011 00:06

A k čemu je vlastně dobré, používat MojeID, když ho zatím podporuje pár českých webů.Abych pravdu řekl, MojeID jsen nikdy nepoužil ani jsen nechtěl použít. Celé mi to připadá nepotřebné.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor