Týden v Doupěti

Co zajímavého se událo v oblasti počítačových her a herního hardwaru za uplynulý týden? Tento článek vám přináší přehled novinek, které uveřejnil internetový časopis Doupě.
Pro všechny milovníky 3D akcí, kteří se nebojí spletitého příběhu a dalších RPG prvků, a stejně tak pro všechny „jeskyňáře“, jimž nejsou cizí doomovky, je jedním z herních vrcholů tohoto roku System Shock 2, dlouho, předlouho očekávaný následovník hry, která se již stala legendou. Náš redakční veterán Béla Nemeshegyi se na dlouhou dobu ponořil do chmurného prostředí kosmické lodi UNN Von Braun, aby vám z něj přinesl zajímavou reportáž.

Létání je krásné, a pokud při něm sedíte na hřbetě draka, i mimořádně neobvyklé. Kvalitní trojrozměrná akční hra Drakan vás zavede do fantasy světa plného Orků, draků a jiných obludek, se kterými se utkáte jak pod širým nebem v nádherně vyvedené krajině, tak i v jeskynních prostorách uvnitř rozsáhlých horských masivů. O půvabné hrdince a dalších přednostech této hry si přečtěte v recenzi Tibora Szabó.

Již jsme si zvykli na to, že i v naší zemi se rodí počítačové hry, a některé z nich dokonce oplývají mimořádnými kvalitami. Klasická rolující střílečka HyperCore sice mezi ty nejlepší nepatří, ale své příznivce si díky slušnému grafickému a zvukovému zpracování přesto může najít. Podrobně ji na svém počítači proklepnul a zrecenzoval Pavel Broža.

Zajímavých demoverzí se tento týden urodilo povícero. Druhý díl taktické 3D akce Spec Ops II: Green Berets vás zavede mezi tvrďácké příslušníky speciálních jednotek. Snad už poslední zjevení Lary Croftové s příznačným názvem Tomb Raider: The Last Revelation se tentokrát odehrává v egyptském prostředí. Pro ty, kteří si potrpí na pancéřovaná monstra z reálného světa, je tu Armored Fist 3, simulace tanku se vším všudy. A pamatovalo se i na sportovní fanoušky, kteří si mohou (samozřejmě pouze virtuálně :-) zaběhat za míčem v Total Socceru 2000.

V rubrice Návody nám přibyly tři položky pro hráče starších, ale klasických věcí. Najdete zde seznam tajných míst v hrách Doom 2 a Quake 2 a kompletní návod na Duke Nukem 3D.

Světlo světa spatřilo také několik videí z připravovaných her – Warcraft 3, Thief: Gold a Star Trek: New Worlds. A když už jsme u nejslavnějšího sci-fi seriálu všech dob, můžete se rovnou mrknout na nějaké trailery a screenshoty ze startrekovské vesmírné bojovky Klingon Academy nebo z 3D akce Voyager: Elite Force.

Závěrem si popřejme co nejlepší (pro nás) průběh cenové války mezi firmami Intel a AMD a rychlý sestup cen pamětí, abychom si na Vánoce mohli zase trochu vylepšit svoji strojovnu.

Podrobné zpravodajství o herních a hardwarových novinkách, recenze, návody a mnoho dalších věcí najdete v internetovém časopisu Doupěwww.doupe.cz.

Váš názor Další článek: Nezobrazování jména naposledy přihlášeného uživatele

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,