Týden: nové prohlížeče, Telecom se vrací do sněmovny…

Diskuze čtenářů k článku

*  |  20. 04. 2001 18:59

na to, ze Zive se venuje propagande
pro Computer Press a to viz. clanek
o Mr. Linuxovi

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Petr Krenželok  |  20. 04. 2001 18:59

Pane Holčík,

přečtěte si po sobě laskavě ještě jednou svůj článek a doporučoval bych vám propříště si dát sprchu, než svými zjevně promicrosoftími náladami budute ovlivňovat veřejnost. Původně jsem narážkám některých přispěvatelů v článku o Amize moc nevěnoval pozornost, ale nyní se vaše neobjektivita ukazuje v celé své kráse.

Být hned po ránu pobaven větou "Bohužel Netscape podporuje pouze W3C standardy, nic z Internet Exploreru.", to jsem opravdu nečekal. Jaké bohužel, prosímvás? JEDINÝM standardem do nedávné doby bylo HTML 3.2. Nemíním se zde zastávat Netscape, protože ti údajně tuto hru prosazování vlastních návrhů začali, nicméně si dovoluji poznamenat, že oběma společnostem učinilo W3C přítrž, ať už v podobě CSS nebo XML. Jediným dalším standardem je nyní HTML 4. Pokud většina lidí souhlasí s tím, že novinky které přinesl třeba i samotný Microsoft jsou v pořádku, mají apelovat na W3C o jejich přijetí jako standardu. Vaše poznámka zněla poněkud zjednodušeně a řadový čtenář může lehce nabýt dojmu, že Netscape opět chybí jisté zásadní vlastnosti z hlediska zpracovávání standardů

Ke druhému odstavci snad jen tolik - nevím přesně co považujete u IE za to autorádio a klimatizaci,nicméně je třeba být opatrný, protože NS je zatím ve své betaverzi (přestože mám upřímně obavu, že finální verzi bude o5 něco chybět).

Nicméně - proč pořád ty věčné diskuse co je a co není lepší? Tohle vede zásadně k "flame wars" a nikam to nevede. Připadá mi však, že váš článek nebyl tak úplně o věcném srovnání. Pokud jste chtěl napsat, že se jedná o váš názor, pak ano, pak máte jako redaktor právo být třeba i přikloněn na jednu stranu ...

-pekr-

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jay Finch  |  20. 04. 2001 18:59

Kdyz pouziji prirovnani pana Holcika, rek bych ze je dulezity fakt, ze ono auto se sitkou (jakoze IE) dostavaji lide k ridicaku, tak proc by si shaneli nejake jine, ktere je sice taky zadarmo, ale pro ktere si musi zajet (rozumej stahnuti a instalace (a nauceni) Netscape).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor